33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Θα φέρουμε στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία να κατατεθούν και να ψηφιστούν από τη Βουλή, όπως προανήγγειλε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Θα γίνει σε άμεσο χρόνο και πρέπει να δούμε τι θα κάνει και η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, η οποία συνεχώς διαβεβαιώνει ότι θα έρθουν προς κύρωση τα μνημόνια, αλλά δεν το πράττει» είπε η Βούλα Κεχαγιά στο Πρώτο Πρόγραμμα και διερωτήθηκε γιατί επί πέντε χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έφερε προς κύρωσης στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας προκειμένου να ισχυροποιηθεί η Συμφωνία Των Πρεσπών. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πόλεμο από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από άλλα κόμματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε η κ. Κεχαγιά και συμπλήρωσε: 

«Βλέπουμε όμως, πόσο χρήσιμη είναι η Συμφωνία αυτή για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, σε μία εύθραυστη περιοχή και με την έλευση της νέας πολιτικής ηγεσίας στο τιμόνι της χώρας, πόσο αυτές οι ισορροπίες μπορεί να διαταραχθούν. Έχουμε λοιπόν τώρα εκ των υστέρων την κυβέρνηση να λέει, μα κάθε Συμφωνία πρέπει να τηρείται. Εν τούτοις δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δηλώνει τον σεβασμό της ως προς αυτήν, ως προς μία διεθνή συνθήκη, για να την διαφυλάξει, να την προστατέψει και να κληθούμε να καταστούμε πυλώνας ως χώρα ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό