22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα υπάρξει για όλους, ανεξάρτητα από οφειλές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση του ΑΔΜΗΕ»

«Για όλους τους καταναλωτές, θα υπάρχει επιδότηση που θα φαίνεται διακριτά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενώ τόνισε πως θα ισχύσει και τον μήνα Σεπτέμβριο, έως και το τέλος Δεκεμβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει επέκταση του μέτρου, εφόσον χρειαστεί.

Η έκπτωση θα είναι για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για ένα μέσο νοικοκυριό, η επιδότηση στο τετράμηνο θα είναι της τάξης των 33 ευρώ, ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ προανήγγειλε ότι από τη νέα χρονιά θα μειωθεί και η χρέωση του ΑΔΜΗΕ.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αντίθετα θα παραμείνει και εφόσον χρειαστεί, θα διευρυνθεί. Για τον σκοπό αυτό, στόχος είναι η εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για την Ενεργειακή Μετάβαση.

Ερωτηθείς για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας είπε πως η επιδότηση «αφορά όλους τους καταναλωτές και όλους τους παρόχους». Άλλωστε, για αυτόν τον λόγο, έγινε και η σύσκεψη πρόσφατα, κατά την οποία ζητήθηκε «ένα μεγάλο τμήμα της εκτιμώμενης ανατίμησης να αντισταθμιστεί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό