16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα σου υπενθυμίζει να κάνεις ένα διάλειμμα από τις υπηρεσίες της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Facebook ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει στην πλατφόρμα του Instagram μια λειτουργία υπενθύμισης για τους έφηβους χρήστες που θα τους αναφέρει ότι πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσουν την ψυχική τους υγεία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο παγκόσμιων ζητημάτων Nick Clegg:

Θα παρουσιάσουμε κάτι που νομίζω ότι θα κάνει σημαντική διαφορά. Όταν τα συστήματά μας θα βλέπουν ότι ένας έφηβος παρακολουθεί το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά και το περιεχόμενο μπορεί να μην ευνοεί την ευημερία του, θα τον ωθούμε να δει διαφορετικό περιεχόμενο.

Ο Clegg είπε επίσης ότι αλγόριθμοι του Facebook πρέπει να «λογοδοτούν» και ότι η Facebook σταμάτησε την ανάπτυξη του Instagram Kids για να εργαστεί εξ ολοκλήρου στην προσθήκη νέων ελέγχων για την επίβλεψη των εφήβων από τους γονείς.

Η Facebook δεν διευκρίνισε πότε θα κυκλοφορήσει η λειτουργία αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι εταιρείες όπως η Apple και η Google διαθέτουν ήδη παρόμοιες λειτουργίες, οι οποίες δείχνουν στους χρήστες πόσο χρόνο περνούν σε συγκεκριμένες εφαρμογές και τους επιτρέπουν να θέτουν χρονικά όρια σε εφαρμογές και να υπενθυμίζονται όταν τελειώσει ο χρόνος τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό