22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θα σου άρεσε να βγει έτσι η Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio;

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2020, ακριβώς ένα χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια του concept της Tonale, η Alfa Romeo είχε κάνει γνωστό ότι δεν θα υπάρξει μια Quadrifoglio έκδοση του μοντέλου, καθώς η εταιρία εστιάζει σε διαφορετικό κοινό με αυτό το μοντέλο.
Ωστόσο, μια ημέρα μετά την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του μεσαίου SUV, ο παγκόσμιος διευθυντής προϊόντων της Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει μια “καυτή” έκδοση της Tonale. Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές μιας Quadrifoglio έκδοσης, ο Guzzafame είπε ότι η εταιρία έχει ήδη κάποιες εναλλακτικές λύσεις, τόσο με καθαρά θερμικό βενζινοκινητήρα, όσο και στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο να πάρει το πράσινο φως η Tonale Quadrifoglio θα συμβεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η απόδοση του μοντέλου θα είναι στο ίδιο επίπεδο με ότι σχετίζεται το διάσημο τετράφυλλο λογότυπο, ήτοι να είναι κορυφαίο στην κατηγορία του, η οποία χαρακτηρίζεται από την Mercedes-AMG GLA45 S και το Audi RS Q3. Ο Guzzafame συνέχισε λέγοντας ότι μια Quadrifoglio έκδοση θα εξετάζεται για κάθε μελλοντικό μοντέλο της Alfa Romeo, τονίζοντας;
Το Quadrifoglio θα είναι κατά κάποιο τρόπο μια μάρκα εντός της μάρκας, μια ομπρέλα για όλα τα μοντέλα μας. Κάθε μοντέλο θα προσφέρεται ή όχι σε Quadrifoglio έκδοση, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε [με] τη συγκεκριμένη κατηγορία και όχημα.
Κλείνοντας, ο Guzzafame επιβεβαίωσε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας θα κυκλοφορήσει το 2024, αλλά δεν θα σχετίζεται με τη Tonale. Ωστόσο, η πλατφόρμα που στηρίζει το νέο SUV θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Όταν ρωτήθηκε για το αν μια πιο ισχυρή Tonale θα είχε κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτροκινητήρα, ο Guzzafame άφησε αόριστα να υπαινιχθεί ότι μάλλον θα ακολουθηθεί το τελευταίο σενάριο, λέγοντας:
Εκεί που πάμε είναι αυτό που λέγαμε πριν: η μελλοντική Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρική.
Σύμφωνα με τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, η τελική απόφαση σχετικά με την Quadrifoglio έκδοση της Tonale θα ληφθεί πριν από το τέλος του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό