23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα – Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ για κοινή γραμμή σε 2 ζητήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε τα όργανα να συνεδριάζουμε συνεχώς ακόμα κι τον Αύγουστο αν χρειαστεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη δευτερολογία του κατά το κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημείωσε πάντως ότι «ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν θα υπάρξει» και ανέφερε ότι θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους πηγαίνουν κόντρα στην αποφασισμένη γραμμή του κόμματος.

Όπως είπε, «θα είμαι ξεκάθαρος σε κάτι: μέσα στα όργανα όντως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Αν όμως, την επόμενη μέρα είστε σε μια δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζει προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρος να πάρουν θέση» προειδοποίησε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι κοινή λογική. Είναι τίμια και έντιμη συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Σεβόμαστε το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα όλοι μας».

Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε τα όργανα να συνεδριάζουμε συνεχώς ακόμα κι τον Αύγουστο αν χρειαστεί.

Αλλά θα είμαι ξεκάθαρος σε κάτι: μέσα στα όργανα όντως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε.

Αν όμως, την επόμενη μέρα είστε σε μια… pic.twitter.com/T8YEgBbjv9

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 6, 2024

Ο κ. Κασσσελάκης επέμεινε «να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα περί ρευστοποίησης των οργάνων» και είπε ότι θα πρέπει να επικρατήσει πνεύμα συλλογικότητας στο κόμμα.

Αναφερόμενος στην «Αυγή», δήλωσε «ευγνώμων προς τους εργαζόμενους γιατί θα βγει το αυριανό φύλλο». Κάλεσε, μάλιστα, τα μέλη της Κ.Ε. να αγοράσουν όχι μόνο ένα, αλλά δύο φύλλα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως μόλις 7.000 ευρώ δόθηκαν από τα 300 μέλη του σώματος για την ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος. Σημείωσε πάντως πως το κυριακάτικο φύλλο είναι προσοδοφόρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι τριγμοί με το βλέμμα στο συνέδριο

«Θα πάρω τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν είναι έτοιμες 2 πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ανέφερε: «Έχουμε πολλά, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου με ξεκάθαρα αριστερές ιδέες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά θα ηγηθούμε της πρωτοβουλίας για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων».

Αφού αναφέρθηκε σε προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών και πρόσθεσε: «Θα πάρω τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν είναι έτοιμες αυτές οι προτάσεις και θα τους προσκαλέσω να συνεργαστούμε στην επεξεργασία τους».

«Σας παρακαλώ να μην χάσετε τον ρομαντισμό και την ιδεολογία, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, συνεχίστε να πιστεύετε» σημείωσε κλείνοντας την ομιλία του.

Τι αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το καταστατικό Συνέδριο του κόμματος στις 4-6 Οκτωβρίου.

Επίσης υπερψηφίστηκε με καθαρή πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου του κόμματος για τις καταστατικές αλλαγές, ενώ απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί για εσωκομματικά δημοψηφίσματα:

Το πρώτο για την σύγκλιση των δυνάμεων της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς,το δεύτερο για τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος.Χρ. Σπίρτζης: Φάνηκε ποιοι είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ποιοι την χρησιμοποιούν προσχηματικά

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είχε καταθέσει την πρόταση για την διενέργεια των δημοψηφισμάτων, δήλωσε: «Σήμερα φάνηκε ποιοι είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ποιοι την χρησιμοποιούν προσχηματικά και ευκαιριακά. Νομίζω ότι είναι λάθος του προέδρου ότι τις αποφάσεις για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων όπως και για τις οργανωτικές αλλαγές δεν θα τις πάρουν τα μέλη του κόμματος».

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό