14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα πληρώνατε 570.000 ευρώ για έναν Σκαραβαίο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μόδα των αναπαλαιώσεων με σύγχρονα μηχανικά μέρη (τα restomods) δεν λέει να σταματήσει. Και το Milivie 1 είναι ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στον Σκαραβαίο, το οποίο κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 570.000 ευρώ.
Η εταιρία που το κατασκευάζει θα φτιάξει μόλις 22 κομμάτια. Το αμάξωμα βασίζεται στον κλασικό Σκαραβαίο αν και υπάρχουν αρκετά σύγχρονα στοιχεία όπως φώτα τεχνολογίας LED αλλά και κάποιες αναφορές σε παλαιότερες Porsche όπως η 356.

Το σαλόνι δεν θυμίζει σε τίποτα τον κλασικό Σκαραβαίο. Υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και μαζί και οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.
Για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η εταιρία χρησιμοποιεί ως βάσει ένα VW Beetle 1303. H συγκεκριμένη έκδοση ήταν στην παραγωγή στις αρχές της δεκαετίας του 70, και ήταν μεγαλύτερη σε διαστάσεις από τον κλασικό Σκαραβαίο.

Για να κατασκευαστεί αυτός ο new age Σκαραβαίος χρειάζονται πάνω από χίλιες ώρες εργασίας. Οι αλλαγές είναι πολλές και δομικές, μεταξύ των οποίων και ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Υπάρχουν επίσης δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς.
Η κινητήρας είναι ένας 2,28 λίτρων αερόψυκτος επίπεδος τετρακύλινδρος, με ένα ζευγάρι καρμπιρατέρ της Weber και ηλεκτρονική ανάφλεξη. Υπάρχει επίσης και αυτόματο κιβώτιο της ZF τεσσάρων σχέσεων που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα.

Θα κατασκευαστεί σε 22 κομμάτια, ως φόρος τιμής στα 22 εκατομμύρια μονάδες που κατασκευάστηκε σε όλη την διάρκεια της ζωής του ο κλασικός Σκαραβαίος και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τον Ιούλιο του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό