19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα μπλοκάρει όποιον δημοσιεύει φωτογραφίες ανθρώπων χωρίς τη συγκατάθεση τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Twitter αναθεωρεί την πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, εξ ου και ανακοίνωσε ότι εφεξής θα απαγορεύει ρητά την τη δημοσίευση και κοινοποίηση φωτογραφιών ή s ατόμων που δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους.

Μέχρι στιγμής, στην πλατφόρμα του Twitter απαγορευόταν η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών των χρηστών, όπως είναι η διεύθυνση της οικίας, ο αριθμός τηλεφώνου, το email και στοιχεία τραπεζικών στοιχείων. Τώρα, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να επεκτείνει το δίχτυ προστασίας των χρηστών της στα φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά μέσα.

Η Twitter δήλωσε:

Η κοινή χρήση προσωπικών μέσων, όπως εικόνες ή βίντεο, ενδεχομένως να παραβιάζει το απόρρητο ενός ατόμου και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ή σωματική βλάβη. Η κακή χρήση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να επηρεάσει τους πάντες, αλλά μπορεί να έχει δυσανάλογη επίδραση σε γυναίκες, ακτιβιστές και μέλη μειονοτικών κοινοτήτων.

Η εταιρεία θα λαμβάνει δράση μόνο όταν ένας χρήστης προβαίνει σε «αναφορά πρώτου προσώπου» για να μπορεί να προσδιορίσει εάν το κοινοποιημένο περιεχόμενο δημοσιεύτηκε χωρίς την συγκατάθεση ή την άδεια του εν λόγω «θύματος». Η συγκεκριμένη αναφορά «πρώτου προσώπου» μπορεί να δηλωθεί είτε από ένα άτομο που απεικονίζεται σε μία δημοσίευση, είτε από έναν νόμιμο εκπρόσωπο, όπως κηδεμόνα ή δικηγόρο.

Οι λογαριασμοί που θα παραβιάζουν τη νέα πολιτική θα τιμωρούνται με προσωρινό κλείδωμα του λογαριασμού τους μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικές εξαιρέσεις στη νέα πολιτική του Twitter. Πρώτον, δεν ισχύει για δημόσια πρόσωπα, όπως πολιτικά πρόσωπα ή διασημότητες και δεύτερον, δεν ισχύει για φωτογραφίες ή s που «μοιράζονται για το δημόσιο συμφέρον ή προσθέτουν αξία στον δημόσιο λόγο».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Twitter]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό