35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Θα μάθετε την αλήθεια για εμένα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένας από τους δεκάδες όμηρους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου 2023. 

Το εν λόγω βίντεο διέρρευσε η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ στην οποία 28 ετών και Ισραηλινορώσος πολίτης, Alexander Sasha Popanov, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους άνδρες της Χαμάς στο κιμπούτς Νιρ Οζ μιλάει στην κάμερα.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, ο Ισραηλινός όμηρος απευθύνεται στον ισραηλινό λαό καθώς και σε «όλους όσους διαμαρτύρονται» λέγοντας «τις επόμενες μέρες θα ακούσετε την αλήθεια για ό,τι συνέβη σε μένα, καθώς και στους άλλους κρατούμενους στη Γάζα».Το συγκλονιστικό μήνυμά του τελειώνει με τη δήλωση «περιμένετε υπομονετικά».

Al-Quds Brigades sends a message: The Netanyahu government does not want to pay the price… Soon our prisoner, Alexander Turbanov, will speak. pic.twitter.com/k1Y9ITSe2B

— The News Room (@TheNewsRoom0) May 28, 2024

Στη συνέχεια, το βίντεο τρεμοπαίζει ανάμεσα σε πλάνα από την εκτόξευση ενός πυραύλου και εμφανίζονται δύο ανδρικές φιγούρες. Οι ανδρικές φιγούρες δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι.

Η μητέρα του, η γιαγιά του και η φίλη του που είχαν απαχθεί μαζί με αυτόν την ίδια ημέρα, αφέθηκαν ελεύθερες κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του άνδρα σκοτώθηκε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Στη δημοσιότητα κι’άλλα βίντεο με ομήρους

Βίντεο με Ισραηλινές γυναίκες στρατιώτες, οι οποίες απήχθησαν από τις δυνάμεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είδε την Τετάρτη 22 μαΐου το φως της δημοσιότητας, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Times of Israel, το «Hostages Families Forum» δημοσίευσε τρομακτικά πλάνα που δείχνουν πέντε γυναίκες που απήγαγε η Χαμάς από τη στρατιωτική βάση Nahal Oz καθώς εκείνη την ημέρα είχε πραγματοποιηθεί επίθεση στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Το εν λόγω βίντεο έχει καταγραφεί από τις κάμερες σώματος που έχουν πάνω τους οι ένοπλοι της Χαμάς, έχει διάρκεια 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και εμφανίζει τις Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό