16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα κινηθεί για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας την σεζόν που ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων είναι αποφασισμένοι να το λύσουν με την απόκτηση ενός ή δύο παικτών.

Η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική περίοδο ήταν το κέντρο της άμυνας του. Η πειραϊκή ομάδα δέχτηκε τέρματα, είτε από αυτογκόλ των στόπερ της είτε από λανθασμένες πάσες ασίστ προς τους αντιπάλους της σε σημαντικά παιχνίδια που κόστισαν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Οι τέσσερις προπονητές που κάθισαν στον πάγκο των ερυθρόλευκων, οι Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ και Ανιγκό αναγκάστηκαν πολλές φορές να διαφοροποιήσουν τα “δίδυμα” στο κέντρο της άμυνας ψάχνοντας την ιδανική λύση.

Και αν δεν ήταν ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια και ο Τζολάκης στα τελευταία ματς των playoffs σώζοντας αρκετές καταστάσεις, η εικόνα θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο νωθρή.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δύο κινήσεις

Στον Ολυμπιακό θέλουν να το αλλάξουν αυτό ενόψει της νέας περιόδου και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ενίσχυση στα στόπερ με την απόκτηση ενός ή δύο παικτών, ειδικά αν πουληθούν ο Μπα ή ο Σισέ, ή και οι δύο τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος σε δέκα ημέρες θα κλείσει τα 35, είχε αρκετές καλές, αλλά και κακές στιγμές στη σεζόν. Στην Ευρώπη δεν βοήθησε καθόλου, καθώς έπαιξε μόνο στο πρώτο παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, μόλις ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ματς εναντίον της Μακάμπι Χάιφα και στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Καραμπάγκ στον όμιλο του Europa League.

Και όλα αυτά σε σύνολο 12 αγώνων που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα βοήθησε πολύ επί θητείας Μίτσελ, αλλά είχε το αυτογκόλ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, την λάθος πάσα στον Σπόραρ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και την λάθος πάσα στο ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος καθώς λήγει το συμβόλαιό του και είναι όλα στον αέρα αυτή τη στιγμή σχετικά με τον μέλλον του.

Σκαμπανεβάσματα ο Μπα, απών ο Σισέ

Ο Ουσεϊνού Μπα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, είτε λόγω μυικών τραυματισμών είτε εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έβρισκε αρχικά αγωνιστικό ρυθμό. Στην Ευρώπη, μία έπαιζε και δύο όχι, ενώ στο πρωτάθλημα ήταν ουσιαστικά εκτός από τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Επέστρεψε στο ροτέισον στα μέσα Φεβρουαρίου και έκτοτε πήρε φανέλα βασικού.

Παρόλα αυτά, αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά στα τέσσερα τελευταία ματς των playoffs(απέναντι στην ΑΕΚ), μένοντας στον πάγκο στα παιχνίδια με τον Βόλο και τον ΠΑΟΚ και εκτός 20άδας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έλειψαν τα λάθη, όπως αυτό που έκανε στην εκτός έδρας ήττα από τον Άρη στο γκολ του Νταμπό, ή εκείνο στο ματς με την Φράιμπουργκ που έσωσε ο Βατσλίκ. Τελείωσε τη σεζόν με 25 συμμετοχές και συνολικά έχει 113 αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Ο Πάπε Αμπού Σισέ ήταν ουσιαστικά απών στην περίοδο για τον Ολυμπιακό. Έπαιξε στα προκριματικά της Ευρώπης και μετά το λάθος του που εκμεταλλεύτηκε ο Βέσοβιτς και πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Καραμπάγκ στο Φάληρο στις αρχές Οκτωβρίου, τέθηκε ουσιαστικά στο περιθώριο. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στα έξι από τα 36 ματς και από αυτά τα μισά ήταν στις αρχές της περιόδου όπου ακόμη υπολογιζόταν.

Στα άλλα μισά, έπαιξε γιατί υπήρχαν προβλήματα με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Σισέ ήταν φευγάτος και τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν προέκυψε η πρόταση που θα ικανοποιούσε τον ίδιο και τον Ολυμπιακό. Όλα δείχνουν ότι ο εκπρόσωπος του Σενεγαλέζου αμυντικού θα επιδιώξει να βρει μέσα στον Ιούνιο την καλή προσφορά που θα δελεάσει τους ερυθρόλευκους, προκειμένου ο πελάτης του να αλλάξει περιβάλλον.

Ο Ρέτσος ήταν τέταρτη επιλογή, ο Ντόη άρπαξε την ευκαιρία

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από την Ελλάς Βερόνα με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος και η πειραϊκή ομάδα. Δεν κατάφερε να γίνει βασικός και όχι μόνο αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν τέταρτη επιλογή πίσω από τον Παπασταθόπουλο, τον Ντόη και τον Μπα και όλα αυτά ενώ δεν υπολογιζόταν ο Σισέ.

Ο 24χρονος έπαιξε σε μόλις 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, ενώ έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει περισσότερο χρόνο και χώρο και στην ομάδα. Είχε το λάθος στο πρώτο γκολ του Άρη στο Φάληρο στα playoffs, με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να πάρουν ψυχολογία ισοφαρίζοντας λίγο αργότερα. Έκτοτε, δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο Κύπελλο.

Σχετικά, με τον Ανδρέα Ντόη, ο Μίτσελ τον εμφάνισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και, παρά το γεγονός ότι σε εκείνο το ματς πέτυχε αυτογκόλ, τον στήριξε, τον είχε βασικό λίγα εικοσιτετράωρα μετά στο Μπακού στον αγώνα με την Καραμπάγκ και τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα. Και σε μία θέση, όπως του κεντρικού αμυντικού, που δεν ήταν η φυσική του, καθώς ο 20χρονος αγωνιζόταν ως αμυντικός χαφ στα τμήματα υποδομής των ερυθρόλευκων.

Ωστόσο, ο Ντόη άρπαξε την ευκαιρία, ανταποκρίθηκε στον συγκεκριμένο ρόλο με το πάθος, το πείσμα, την μαχητικότητα, την ταχύτητά του και για μεγάλο διάστημα της περιόδου ήταν βασικός δίπλα στον Παπασταθόπουλο. Συνολικά, είχε 27 συμμετοχές, ένα γκολ (εναντίον του Βόλου στο Καραϊσκάκη) και μία ασίστ (στο παιχνίδι με τη Λαμία στο Φάληρο) και ευελπιστεί να κάνει ακόμη καλύτερη σεζόν του χρόνου.

Είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, με έναν ή δύο εν δυνάμει βασικούς ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται ο ένας να είναι αριστεροπόδαρος στόπερ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό