31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για την εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στον κλάδο της εστίασης είναι υπαρκτό και ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να το αντιμετωπίσουμε. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης της Δόμνας Μιχαηλίδου τη Δευτέρα στη Νάξο, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Νίκο Μηλαπίδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου, Καλίτσα Φραγκίσκου.

Εκεί η κ. Μιχαηλίδου είδε τα σχέδια για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, στο οποίο πλέον γίνονται και χειρουργεία, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Στα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ στο νησί η κ. Μιχαηλίδου μαζί με το κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διεξοδικά με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για τα θέματα που τους απασχολούν, αλλά και τις προτάσεις τους για το πώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η έλλειψη προσωπικού, που επηρεάζει βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως τον τουρισμό, την εστίαση και την αγροτική παραγωγή, βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματιών και εργαζομένων.

Στη συνέχεια, η κ. Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να περιδιαβεί στο κέντρο του νησιού και να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και πολίτες.

«Με οργανωμένο σχέδιο, έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και τα κακώς κείμενα. Βρισκόμαστε δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας. Ακούμε και πράττουμε πάντα για το συμφέρον των συμπολιτών μας», είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό