18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα ετοιμάσει δικούς της επεξεργαστές και για τα Chromebooks

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφού έκανε την αρχή με τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, η Google φαίνεται αποφασισμένη να βαδίσει ολοκληρωτικά στα βήματα της Apple και να σχεδιάσει η ίδια τους δικούς της επεξεργαστές για τα μελλοντικά Chromebooks και tablets. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Nikkei Asia, οι πρώτες συσκευές με επεξεργαστές Google θα εμφανιστούν μέσα στο 2023.

Το Nikkei Asia επικαλείται πηγές εντός Google αναφέροντας πως η εταιρεία εμπνεύστηκε από την τεράστια επιτυχία τόσο της σειράς επεξεργαστών A που βλέπουμε εδώ και χρόνια στα iPhone, όσο και από τα M1 chips των τελευταίων MacBook.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας στροφής είναι προφανή, καθώς η Google θα έχει τον απόλυτο έλεγχο για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ hardware και software (είτε μιλάμε για το Android OS, είτε για το Chrome OS) και φυσικά θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους κατασκευαστές που εκμεταλλεύονται τα λειτουργικά συστήματά της.

Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις δοκιμές των Pixel 6 και Pixel 6 Pro προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα για την πρώτη απόπειρα της Google στο hardware και έπεται συνέχεια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό