23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα επιτρέψει άλλα συστήματα πληρωμών, αλλά όχι για τα games

Ειδήσεις Ελλάδα

H Apple αποφάσισε να κάνει μία υποχώρηση όσον αφορά τις αυστηρές τακτικές που ακολουθεί στο κατάστημα εφαρμογών της App Store, επιτρέποντας πλέον σε αρκετούς τύπους εφαρμογών να συνδέουν με link το website τους, όπου οι χρήστες θα μπορούν να πληρώσουν συνδρομές χωρίς να χρεώνει η εταιρεία την προκαθορισμένη προμήθεια που συνήθιζε.

Η εταιρεία που θα θέσει σε ισχύ την αλλαγή από τις αρχές του 2022 αναγκάστηκε να προβεί στην προκειμένη ενέργεια λόγω μίας έρευνας που διεξήχθη από την Japan Fair Trade Commission (JFTC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple:

Η ενημέρωση θα επιτρέψει στους προγραμματιστές των εφαρμογών ανάγνωσης να συμπεριλάβουν έναν σύνδεσμο εντός της εφαρμογής που θα παραπέμπει στον επίσημο ιστότοπό της, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν ή να διαχειριστούν έναν λογαριασμό. Ενώ η συμφωνία έγινε με την JFTC, η Apple θα εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή παγκοσμίως σε όλες τις εφαρμογές ανάγνωσης του καταστήματος της. Οι εφαρμογές ανάγνωσης παρέχουν προπληρωμένο περιεχόμενο ή συνδρομές περιεχομένου για ψηφιακά περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ήχο, μουσική και βίντεο.

Η JFTC ανέφερε ότι η προγραμματισμένη αλλαγή θα εξαλείψει όλες τις ύποπτες παραβιάσεις της Ιαπωνικής Αντιμονοπωλιακής Πράξης από την Apple, υπογραμμίζοντας ότι κλείνει την έρευνα της για αυτήν την υπόθεση, μετά την ανάληψη δράσης από την τεχνολογική εταιρεία.

Μπορεί η εν λόγω αλλαγή να διευκολύνει τις εφαρμογές για iPhone και iPad, όπως το Netflix και το Spotify να κατευθύνουν τους χρήστες σε εναλλακτικές επιλογές πληρωμής, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα παιχνίδια.

Η Epic Games, εταιρεία που ανέπτυξε το δημοφιλές game Fortnite τόνισε ότι ο περιορισμός μόνο σε συγκεκριμένα είδη εφαρμογών δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Τα περισσότερα έσοδα από το App Store της Apple προέρχονται από παιχνίδια, οπότε η Apple φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τους προγραμματιστές των παιχνιδιών να παρακάμψουν τις προμήθειες του App Store.

Ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney επισήμανε ότι:

Στην προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση της Apple σχετικά με την ασφάλεια, δεν μπορούμε να διακρίνουμε πώς το σκεπτικό της αποφέρει ασφάλεια, καθώς το Fortnite που δέχεται άμεσες πληρωμές παραμένει απροστάτευτο.

Η Apple απάντησε στον Sweeney:

Για να διασφαλιστεί μια ασφαλής και απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, οι οδηγίες του App Store απαιτούν από τους προγραμματιστές να πωλούν ψηφιακές υπηρεσίες και συνδρομές χρησιμοποιώντας το σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple. Επειδή οι προγραμματιστές εφαρμογών ανάγνωσης δεν προσφέρουν ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες εντός εφαρμογής για αγορά, η Apple συμφώνησε με την JFTC να επιτρέψει στους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών να μοιραστούν έναν μόνο σύνδεσμο στον ιστότοπό τους για να βοηθήσουν τους χρήστες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν τον λογαριασμό τους.

Πριν τεθεί σε ισχύ η αλλαγή στις αρχές του 2022, η Apple θα ενημερώσει τις οδηγίες και τη διαδικασία αναθεώρησης για να βεβαιωθεί ότι οι χρήστες των εφαρμογών ανάγνωσης θα συνεχίσουν να παρέχουν μια ασφαλή εμπειρία στο App Store.

Στην αντίπερα όχθη, ο Sweeney αμφισβήτησε τη δήλωση της Apple ότι «οι προγραμματιστές εφαρμογών ανάγνωσης δεν προσφέρουν ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες εντός εφαρμογής για αγορά».

Στη διαμάχη των τεχνολογικών εταιρειών Apple και Epic, πήρε μέρος και ο CEO της Spotify, Daniel Ek λέγοντας:

Πρόκειται για μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Οι προγραμματιστές εφαρμογών θέλουν σαφείς, δίκαιους κανόνες που να ισχύουν για όλες τις εφαρμογές. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε τον ανταγωνισμό μια για πάντα, όχι ένα αυθαίρετο, αυτοεξυπηρετούμενο βήμα κάθε φορά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Νότια Κορέα βρίσκεται προ των πυλών για την εφαρμογή ενός νομοσχεδίου που θα απαιτεί από την Apple και την Google να επιτρέπει στους προγραμματιστές των εφαρμογών να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών, και όχι μόνο τα δικά τους. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό