35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Θα εξετάσει τα γεγονότα σχετικά με το πλήγμα σε καταυλισμό στη Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πλήγμα στον παλαιστινιακό καταυλισμό στη Ράφα δήλωσε ότι θα εξετάσει η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην περιοχή, στοχεύοντας όπως επισημαίνουν τρομοκράτες της Χαμάς.

Ωστόσο, προκλήθηκε ο θάνατος 45 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά την επίθεση. Οι «τρομοκράτες» αυτοί κρύβονταν στο υπόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Άβι Χίμαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

«Εξετάζουμε το θέμα. Είναι πράγματι σοβαρό. Κάθε απώλεια ζωής, ζωής ενός πολίτη είναι κάτι σοβαρό και φριχτό», πρόσθεσε ο Χίμαν, δηλώνοντας εξάλλου ότι το Ισραήλ επιδιώκει να «περιορίζει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων».

Αίγυπτος και Κατάρ κατήγγειλαν το πλήγμα

Το πλήγμα είχε στόχο σύμφωνα με τον Άβι Χίμαν δύο μέλη της Χαμάς που ευθύνονταν για «πολλές επιθέσεις στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια» – εβραϊκοί βιβλικοί όροι για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Αυτοί ήταν γεμάτοι με ισραηλινό αίμα», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος.

Το συγκεκριμένο πλήγμα στη Ράφα κατήγγειλαν κυρίως η Αίγυπτος και το Κατάρ, χώρες που έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο στις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στον καταστροφικό πόλεμο που άρχισε πριν από σχεδόν οκτώ μήνες.

Σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για τα ισραηλινά πλήγματα που προκάλεσαν πολλά θύματα μεταξύ των εκτοπισμένων στη Ράφα» και απηύθυνε έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Σε ανθρωπιστική ζώνη ασφαλείας το χτύπημα;

Βίντεο από τη νότια Λωρίδα της Γάζας δείχνουν μια μεγάλη έκρηξη και έντονες πυρκαγιές να καίνε. Η Χαμάς είπε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων βορειοδυτικά της Ράφα, μακριά από πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια καθορισμένη ανθρωπιστική ζώνη ασφαλείας. Αναφέρει ότι γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο τους μαχητές της Χαμάς στην περιοχή και πως γνώριζε τις αναφορές ότι το χτύπημα είχε πυροδοτήσει φωτιά που προκάλεσε ζημιές σε πολίτες. Εξέταζε το περιστατικό, αλλά είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει όπλα ακριβείας εναντίον νόμιμων στόχων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό