28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Θα ενσωματώσει το ChatGPT του OpenAI σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόσφατα μάθαμε ότι η Apple και ο OpenAI πλησιάζουν σε συμφωνία για να φέρουν το ChatGPT στο iPhone. Τώρα, φαίνεται ότι η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί, με την ανακοίνωση να αναμένεται ότι θα γίνει στο επερχόμενο WWDC (Worldwide Developers Conference) της Apple. Ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg και αξιόπιστος γνώστης θεμάτων που αφορούν την Apple, Mark Gurman, ανέφερε ότι έχει κλείσει η συμφωνία με τον CEO του OpenAI, Sam Altman. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αποτελέσει βασικό στοιχείο του επερχόμενου WWDC.

Φαίνεται όμως ότι η Apple δεν είναι και πολύ πρόθυμη να εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε έναν μόνο συνεργάτη. Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με τη Google για να προσφέρει ενδεχομένως το Gemini ως «επιλογή», αλλά μάλλον δύσκολα θα ακούσουμε κάτι για αυτό τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, αν η Apple αποφασίσει να φέρει άλλους παρόχους chatbot, πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση.

Παρόλο που η Apple συνήθως ανοίγει τις δυνατότητες σε όλους τους third-party προγραμματιστές, αναμένεται να είναι πιο προσεκτική σε αυτή την περίπτωση και να διαπραγματευτεί μεμονωμένες συμφωνίες. Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι συνεργασίες θα δώσουν στην Apple κάποια ανάσα μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το δικό της bot.

Προηγούμενες διαρροές υπονοούσαν ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της μοντέλο Ajax AI για ανάλυση κειμένου on-device, έξυπνες απαντήσεις και περιλήψεις. Επιπλέον, η εταιρεία φαίνεται να διερευνά και άλλα MLLMs (multimodal large language models) όπως το Ferret-UI, το οποίο θα μπορούσε να κατανοήσει τις εφαρμογές και την οθόνη σας, και το MM1, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήματα που σχετίζονται με φωτογραφίες και να διαθέτει γενικές γνώσεις που μοιάζουν με chatbots όπως το ChatGPT. Ωστόσο, η εσωτερική πρωτοβουλία της Apple για την Τεχνητή Νοημοσύνη εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο επερχόμενο συνέδριο προγραμματιστών της Apple που ξεκινά στις 10 Ιουνίου, η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα εργαλεία AI προσαρμοσμένα για καθημερινούς χρήστες.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό