35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

‘Θα εμφανιστούμε καλύτεροι του χρόνου, δεν παίρνεις όποιον θέλεις εκτός αν δώσεις 40-50 εκατομμύρια’

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου μετά από το Game 5 των τελικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό.

Περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πόσο σημαντική ήταν για τον Ολυμπιακό η απουσία του Μουστάφα Φαλ από τη σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League. Στη συνέντευξη Τύπου του πέμπτου αγώνα, που είχε και ένταση όταν ο Έλληνας προπονητής δέχθηκε ερώτηση για την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα και το γεγονός ότι η ομάδα του έχασε από το 2-0, κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και 22 χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου:

“Έχω χρέος μου να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε φέτος μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και πάντα πρέπει να συγχαίρεις τον πρωταθλητή. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας, όχι μόνο για την προσπάθεια, αλλά ακόμα και τώρα στο τέλος δυστυχώς η απουσία του Φαλ έριξε το επίπεδο της άμυνάς μας. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε περισσότερο σε μέσο όρο, τα ματς πήραν επιθετική μορφή στην οποία ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός. Έτσι είναι η ζωή.

Στην προσπάθεια που κάναμε, μείναμε ενωμένοι, μείναμε μαζί σαν ομάδα και στα 11″ αν είχαμε μία καλύτερη επιλογή, αν έμπαινε το σουτ του Γουίλιαμς-Γκος ή αν πάσαρε και έπαιρνε το ανοιχτό σουτ ο Πίτερς, θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε, είμαι σίγουρος ότι θα εμφανιστούμε καλύτεροι του χρόνου και ελπίζω και πιο τυχεροί. Πήραμε δύο τίτλους, πήγαμε στο Final Four και σε μία σειρά με τεράστια ποιότητα, με αυτές τις συνθήκες, με αυτά που γίνονται γύρω από το μπάσκετ και με τη ζέστη που υπάρχει αυτή την εποχή. Ήταν οι καλύτεροι τελικοί στην Ευρώπη.

Οποιαδήποτε άποψη πεις για το μπάσκετ που πρεσβεύει ο καθένας, πάντα οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι. Χάσαμε δύο Έλληνες, ο ένας για να πάει στο NBA, ο άλλος για να πάει στη Φενέρ ή στον Παναθηναϊκό. Οι τραυματισμοί διαμόρφωσαν πάρα πολλά, μείναμε ομάδα. Πήραμε δύο τίτλους, σπάσαμε την έδρα της Μπαρτσελόνα, ήρθαμε απόψε εδώ και είχαμε 10 ασίστ περισσότερες από τον Παναθηναϊκό. Κερδίσαμε μία φορά στα playoffs και μπορούσαμε και απόψε. Αν θέλουμε να μηδενίσουμε το τι έγινε και το τι δεν έγινε… Όλα είναι υπό ανάλυση, ουδείς τέλειος.

Δεν υπάρχει μεγάλη δεξαμενή παικτών υψηλού επιπέδου. Δεν παίρνεις όποιον θέλεις, εκτός αν δώσεις 40-50 εκατομμύρια. Με βάση αυτό που είχαμε, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Με τον Φαλ θα ήταν διαφορετική η σειρά, με βάση τι έχει γίνει σε όλα τα παιχνίδια μας με τον Παναθηναϊκό. Το ροτέισον στους ψηλούς ήταν πολύ συγκεκριμένο, είχαμε προβλήματα. Ο Μιλουτίνοβ που έκανε καλά παιχνίδια στη σειρά, έμεινε εκτός με δύο κατάγματα. Δεν ήταν στη σούπερ κατάστασή του, όταν έχεις πέντε παιχνίδια είναι προφανές ότι υπάρχει κούραση.

Ήταν κρίσιμα παιχνίδια και το τρίτο και το τέταρτο. Για εμένα η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο τρίτο. Στο τέταρτο σουτάραμε με πολύ μεγάλη πίεση, χάσαμε 13 βολές. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Αυτό να είχε γίνει, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα.

Είμαι ένας πάρα πολύ κακός προπονητής εγώ, αντικειμενικά. Επειδή είστε το site της αλήθειας, θα γράψετε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Είστε το site της αλήθειας και της αντικειμενικότητας. Εγώ υποστηρίζω την ομάδα μου και τη δουλειά μου. Εσείς θα βρείτε τη σωστή διάσταση των πραγμάτων. Όλες οι ερωτήσεις σας έχουν έναν σκοπό, ο καθένας μας γράφει μία ιστορία, κακή αρνητική, με τα λάθη μας. Κι εγώ κι εσείς. Καταλαβαίνω ότι με τον αντικειμενικό τρόπο που σκέφτεστε, μπορείτε να αναλύσετε τα πράγματα όπως θέλετε στο site σας, δεν έχω κανένα παράπονο”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό