20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα είναι μαζί μας κι όταν «κοκκινίζουν τα όνειρα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την έναρξη της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. 

«Με βαθιά συγκίνηση κι ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα αποχαιρετούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, αγωνιστή-δημιουργό, πρωτεργάτη μιας νέας μαχόμενης τέχνης στη μουσική. Φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς στο λαό, ο Θεοδωράκης κατόρθωσε να χωρέσει στο μεγαλειώδες έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάλης του 20ου αιώνα στη χώρα μας. Άλλωστε μέρος αυτού του έπους υπήρξε και ο ίδιος.

Στον Μίκη άρεσε να περπατά “στους μεγάλους δρόμους κάτω από τις αφίσες”. Κι εκεί η μουσική του θα συνεχίζει να ακούγεται, να εμπνέει, να διαπαιδαγωγεί. Με τη μουσική του Μίκη πορευόμαστε ώσπου “να σημάνουν οι καμπάνες” της κοινωνικής απελευθέρωσης. Θα είναι μαζί μας κι όταν “κοκκινίζουν τα όνειρα”». 

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κ Κουτσούμπας άφησε να εννοηθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση της βουλής θα έπρεπε να αναβληθεί λέγοντας ότι:  

«Κι όπως μου θύμισε ένας πολύ αγαπημένος φίλος, και φίλος του Μίκη, να σας πω, πως όταν πέθανε το 1857 στην αγγλοκρατούμενη τότε Κέρκυρα, ο Διονύσιος Σολωμός, η Ιόνιος Βουλή διέκοψε τις εργασίες της, κάτι τέτοιο βέβαια ούτε να σκεφτείτε καν, εσείς που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς, να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό