16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψευδή» έκανε λόγο στην απολογία του στο Ειδικό δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο εδώλιο, επειδή ο ίδιος θέλησε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή.

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ως θύμα πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τους πολιτικούς διώκτες του.

«Δεν τους φοβήθηκα και δεν τους φοβάμαι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα είμαι ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, οι πολιτικοί διώκτες μου είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τη διαπλοκή. Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου, αλλά δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω και  παρεμβάσεις σε κανέναν».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα φέρεται να ασκούσε πιέσεις και να παρενέβαινε στο έργο των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη. Στην απολογία του όμως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση Novartis.

«Οι πολιτικοί διώκτες μου προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα της Novartis και τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, σχετικά με τη λίστες Λαγκάρτν κ.α. ως σκευωρίες δικές μου, παρότι είναι διεθνή σκάνδαλα. Κατέστρεψαν στην κυριολεξία τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένείας μου. Απέτυχαν, γιατί παρέμεινα όρθιος και θα παραμείνω», ανέφερε ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Το βούλευμα αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και Ρασπούτιν. Παρόλα αυτά, στη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή, κάποιοι αγνόησαν το βούλευμα και μιλούσαν για Novartis και Ρασπούτιν. Πέντε ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Ο κ.  Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «μια απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη», και εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρ. Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κων. Μενουδάκος, δεν αποκλείεται να έχουν την ίδια τύχη με αυτόν, εξηγώντας ότι «η μέθοδος των συμφερόντων είναι η ίδια, σπιλώνουν συνειδήσεις ξενδιάντροπα, το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων».

Εμφανώς φορτισμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε για την πορεία του στο εισαγγελικό σώμα και πως παρότι παραιτήθηκε αρχικά για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ και στη συνέχεια να υπουργοποιηθεί, νιώθει πάντα εισαγγελέας. «Για έναν εισαγγελέα είναι εφιάλτης το εδώλιο. Για εμένα που σε όλη τη ζωή μου ήθελα να υπηρετήσω τη δικαιοσύνη και την πατρίδα μου η δοκιμασία είναι εφιάλτης. Πέντε ολόκληρα χρόνια υφίσταμαι τα πάνδεινα κι εγώ και η οικογένειά μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα με πολλά χρήματα και λαμογιές, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει».

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, αρνήθηκε ότι έχει οιαδήποτε βάση και τόνισε: «Για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω καμία σχέση και καμία ευθύνη για το εάν πήγε αργά η αναφορά κατά του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή. Η κα Ράικου πολύ σωστά την ενέταξε στη δικογραφία της Novartis. Θα μου πείτε ότι υποκίνησα και την κα Ράικου; Η κα Τουλουπάκη ενήργησε σύννομα και την απέστειλε εντός πέντε ημερών στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την άλλη κατηγορία, της παράβασης καθήκοντος, έχω να πω ότι κατηγορούμαι από τρεις εισαγγελείς. Ψεύδονται ολοκληρωτικά. Αποδείχθηκε όμως και ότι οι ίδιοι έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Έντρομοι σπίλωσαν και άλλους εισαγγελείς, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους, τον συκοφάντησαν».

Για την γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε:

«Εντελώς συμπτωματικά έτυχε και γνωρίστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος ήθελε να δει πως είναι ένας μεσόκοπος εισαγγελέας και εγώ πώς ήταν ένα νέος, με ορμή από την Αριστερά. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα. Έχω γράψει την ιστορία μου σε άλλο επαγγελματικό χώρο»

Για τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου

Αναφερόμενος στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος τον έχει καταγγείλει για παρεμβάσεις σε υπόθεση που ερευνούσε είπε:

«Εάν έχει πει ψέματα έχει διαπράξει ψευδορκία μάρτυρα, εάν λέει αλήθεια, πάλι έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας ή τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Εάν λέει ψέματα πρόδωσε φιλία σαράντα ετών, λησμόνησε ευεργεσίες που δεν θα πω για να μην τον ευτελίσω, αν λέει αλήθεια πάλι είναι ανήθικος γιατί ανέχθηκε τις αφόρητες πιέσεις.

Χρησιμοποίησε τη θέση του για να ωφεληθεί. Μου παρίστανε τον Συριζαίο, εμένα. Μου ζήτησε να τον γνωρίσω στον Τσίπρα. Χρησιμοποίησε την υπόθεση Σάλλα και Παπαχρήστου και άλλες δύο που για να ανανεωθεί η θητεία του. Του έλεγα ότι δεν ανανεώνεται η θητεία κανενός για 3η  φορά.

Χρησιμοποίησε τον Παπαχρήστο, τον Σάλλα, αλλά και δύο ακόμα υποθέσεις για Κεφαλογιάννη και Δένδια. Ειδικά για τον Σάλλα, ήταν η υπόθεση, το βαρύ του όπλο… Ήταν το πυρηνικό όπλο που νόμιζε ότι είχε για να ανανεώσει τη θητεία του. Μου το είπε καθαρά. Μην με πιστέψετε, αλλά ακούστε  με. Ερχόταν και μου έλεγε δεν θα είναι καλό μία δίωξη κατά Σαλλα και Παπαχρήστου; Του έλεγα δεν θα γίνει ανανέωση. Του τα εξηγούσα. Εκεί αυτός… Προσέγγιζε άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και που έκανε τη διαρροή για τον Σάλλα; Στο Ντοκουμέντο.

Ποτέ κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μου ζήτησε κάτι. Ο Σάλλας δεν τους ενδιέφερε. Πιο πολλά μου ζητούσαν βουλευτές από τη ΝΔ.

Τα ίδια έκανε και με τον Παπαχρήστο. Μου προσέφερε δέλεαρ και τον Δένδια, που ήταν φίλος μου και τον Κεφαλογιάννη. Μου έλεγε αυτό θα αρέσει στον Αλέξη; Τα τελευταία χρόνια έγινε έτσι… Μου παρίστανε τον φίλο μου, δεν ήταν φίλος μου. Σας φαίνεται απίστευτο, αλλά δεν του ζήτησα ποτέ τίποτα. Αν του το ζητούσα θα μου έκανε όλα τα χατίρια για να ανανεωθεί η θητεία του».

Η απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου θα συνεχιστεί αύριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό