30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

‘Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω με έναν πόντο’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ
23.05.2024 | 14:39

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δήλωσε ενόψει του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό AKTOR (24/5, 19:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι στην Φενέρμπαχτσε πήγε στο Final Four με σκοπό να τα δώσει όλα και θέλει απλώς να νικήσει, έστω και με έναν πόντο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε όρεξη για πλάκα στην συνέντευξη τύπου του ενόψει του ημιτελικού της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό AKTOR (24/5, 19:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για το Final Four της EuroLeague. Φάνηκε αυτό στην πλάκα που έκανε στον Εργκίν Αταμάν, φάνηκε και γενικά από τις απαντήσεις του.

Ο τεχνικός της Φενέρ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η δουλειά των προπονητών, μίλησε για όσα άλλαξε στην ομάδα όταν διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη, καθώς και την σημασία του να θεωρείται μία ομάδα φαβορί ή αουτσάιντερ.

Για το αν είναι πιο δύσκολο για τους προπονητές ή τους παίκτες ένα Final Four: “Οι προπονητές έχουν την πιο δύσκολη δουλειά. Έχουν πολλές ευθύνες και πράγματα να φροντίσουν. Το μπάσκετ είναι το 7ο, 8ο πράγμα με όσα έχεις να προγραμματίσεις. Οι παίκτες πρέπει απλώς να παίξουν καλά. Ελπίζουμε να γίνει αυτό και όλος ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει την διοργάνωση να δει καλές εμφανίσεις”.

Για την πορεία προς το Final Four, τα ρεκόρ της Φενέρ και τον στόχο: “Νομίζω πως θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσουμε. Είχαμε κάποια ρεκόρ, εκπλήξαμε τους εαυτούς μας. Μετά από καιρό καταλάβαμε όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω με έναν πόντο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν το πετύχουμε αυτό”.

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση αναλαμβάνοντας ομάδα: “Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Θέτεις 1-2 στόχους όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα. Ξεκινάμε σιγά-σιγά.

Πάντα λέω ότι έχω μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες που έχουν δει όλα τα συστήματα. Δεν φέραμε τίποτα καινούριο, δεν δημιουργήσαμε κάτι. Ήμουν τυχερός που είχα τρεις παίκτες που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν (σ.σ Καλάθης, Σανλί και Χέις-Ντέιβις), που ήξεραν τι θα ζητούσα. Το έπαιρνα μέρα με την μέρα. Εμείς ως προπονητές προσπαθούμε όλη την εβδομάδα και ρίχνουμε το προϊόν στο παρκέ, ελπίζοντας να δουλέψει το πράγμα”.

Για το αν είναι πιο χαλαρός από όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε προηγούμενο Final Four και θεωρείτο φαβορί: “Θέλω όλη την πίεση και ευθύνη για εμάς. Συμφωνώ με όλους ότι πρέπει να βγεις και να παλέψεις όλο το ματς. Δεν έχει σημασία αν είμαστε φαβορί ή όχι ή ποιος είναι φέτος το φαβορί. Όλα θα φανούν στο γήπεδο”.

Χέιζ-Ντέιβις: “Κανένας δεν είναι ανίκητος”

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ξεκαθάρισε ότι όλα είναι ανοιχτά στο Final Four.

Αναλυτικά ο Αμερικανός δήλωσε:

Για το Final Four: “Θα δώσουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ποτέ, γιατί μπροστά μας έχουμε τρεις από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague. Κανείς δεν είναι ανίκητος. Δεν έχω φέρει την γάτα μου, αλλά έχω παπούτσια αφιερωμένα σε αυτήν.

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εδώ, άρα πρέπει να το απολαύσεις. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται σε λεπτομέρειες, σε ριμπάουντ, σε μπάλες που διεκδικείς, σε τέτοια πράγματα… Γι’ αυτά μπορείς να χάσεις τον ύπνο σου. Είναι το δεύτερο Final Four για μένα και ανυπομονώ. Προπονείσαι σκληρά και όταν έρθει το παιχνίδι είναι η ώρα να επιβραβευτείς για όλη τη σκληρή δουλειά σου”.

Ο δρόμος για το Βερολίνο είχε πάθος, όνειρα και μοναδικές συγκινήσεις για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Και τώρα είναι ανοικτός και γράφει το όνομά του. Καλή επιτυχία στο Final-4! Πάμε στοίχημα. Μέγας χορηγός ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR.

18+ 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό