22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Βέβαιος ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ελαφρύνσεις δεν θα καλύψουν ολόκληρη τη «χασούρα» των ιδιοκτητών ακινήτων, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι».

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι παρά την προστασία των επιταγών, υπήρξε πληρωμή τους σε ποσοστό 87%, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει οδηγία προς τις τράπεζες να υπάρξουν διευκολύνσεις σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή τους.

Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σχετικά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ο υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να μη διαδοθεί ο ιός, προκειμένου να ανοίξουν κι άλλα καταστήματα.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «προστατεύουμε την πρώτη κατοικία για τρεις μήνες», σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός εν μέσω της πανδημίας.

Τέλος, στο ζήτημα των μετακινήσεων και συγκεκριμένα για οικογένειες με ανήλικα τέκνα ο κ. Γεωργιάδης είπε πως τα ανήλικα παιδιά θα κυκλοφορούν με τους γονείς τους στο αυτοκίνητο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό