32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Θα διώξει την κατάρα ο Leclerc;

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι έγινε στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών για το Grand Prix του Μονακό; Ο Russell έφτασε στην κορυφή του Q1 μπροστά από τους Piastri και Hamilton, καθώς οι Perez και Alonso, έκαναν την έκπληξη και αποκλείστηκαν. Ο Norris ήταν ταχύτερος από τον Verstappen στο Q2, με τον Gasly να είναι πέμπτος με εντυπωσιακό τρόπο. Οι Tsunoda και Albon κατάφεραν και πέρασαν στο Q3.

Τέλος στο τρίτο session (Q3) ο Leclerc πήρε την pole position στο… γήπεδο του, ενώ ο Verstappen προκρίθηκε μόλις έκτος.

Οι κατατακτήριες δοκιμές

Η κατάρα του Leclerc στο Μονακό, να ξεκινά πρώτος αλλά να μην κερδίζει τον αγώνα, επέστρεψε; Αυτό θα το δούμε στο Grand Prix. Αυτή ήταν η τρίτη pole position στο Μονακό με χρόνο 1:10,270” (ένα δέκατο ταχύτερος από το ρεκόρ του Lewis Hamilton το 2019).

Ο 26χρονος ξεκινά από την πρώτη σειρά έχοντας δίπλα του τον Oscar Piastri (McLaren). Πίσω τους από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ξεκινούν οι Carlos Sainz και Lando Norris (McLaren). Μάλιστα ο Norris παραπονέθηκε έντονα πως ο Sainz τον μπλόκαρε στον ταχύτερο γύρο του και ζήτησε να δουν το θέμα του οι αγωνοδίκες.

Από την πέμπτη και έκτη θέση ξεκινούν οι George Russell και Max Verstappen.Τι συνέβη με τοn Max Verstappen; Ο Ολλανδός όπως και ο Sergio Perez αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το στήσιμο της RBR και σε κάποιες στροφές γλιστρούσε έντονα. Πιέζοντας λίγο παραπάνω στην Sainte Devote χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο.

Πίσω από τον Verstappen εκκινεί τον αγώνα ο Lewis Hamilton ενώ οι Tsunoda, (RB) Albon (Williams) και Gasly (Alpine) κλείνουν τη δεκάδα.«Ήταν ωραίο, πραγματικά είμαι χαρούμενος για τον γύρο που μου έδωσε την πρώτη θέση. Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά ξέρω από το παρελθόν ότι οι κατατακτήριες δεν είναι το παν. Η νίκη είναι ο στόχος» είπε ο Leclerc.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό