25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Θα δίνατε 6,5 χιλιάδες ευρώ για ένα βιβλίο για την Lamborghini Miura

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαίνεται ότι κάθε τι που σχετίζεται με την Lamborghini Miura συνοδεύεται από πολλά μηδενικά, ακόμα και ένα βιβλίο σχετικά με το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο στην ιστορία των supercars.
Aν και η τιμή της ήταν κοντά στα 16,5 χιλιάδες ευρώ σε τιμές του 1967 (αντίστοιχα με 133.000 ευρώ σημερινά λεφτά), η τιμή της ως μεταχειρισμένη έχει ξεφύγει, αγγίζοντας πλέον και το 1,5 εκατομμύριο.

Όμως όλα γύρω από την Miura κινούνται πλέον σε έναν τρελό ρυθμό χρημάτων. Η Horton Books στην Βρετανία πουλά ένα αντίτυπο του βιβλίου “The Lamborghini Miura” και η τιμή που ζητά είναι κοντά στα 6,5 χιλιάρικα!
Το κόστος του καινούργιο ήταν λίγο παραπάνω από τα 250 ευρώ, τα οποία για πολλούς είναι ήδη υπερβολικά για ένα βιβλίο για κάποιο αυτοκίνητο. Μάλιστα στο ίδιο site υπάρχει και ένα άλλο βιβλίο για την Miura με τιμή πολύ πιο λογική στα 100 περίπου ευρώ.
Αυτό όμως δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βιβλίο. Είχε γραφτεί από το ειδικό στα classic cars Simon Kidston, ο οποίος έχει πλέον την δική του εταιρία πώλησης πανάκριβων και υπερσπάνιων classics.

Για την συγγραφή του χρειάστηκαν πάνω από δύο δεκαετίες έρευνας και στις 454 σελίδες του έχει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με όλους ενεπλάκησαν στο σχέδιο της Miura. Είναι επίσης περιορισμένης έκδοσης, σε μόλις 762 κομμάτια, όσες και οι Miura που πωλήθηκαν.
Το βιβλίο έγινε διάσημο ανάμεσα στους φίλους και κατόχους του αυτοκινήτου και ξεπούλησε αμέσως. Μάλιστα από τότε βγαίνει αραιά και που σε δημοπρασίες με τις τιμές να είναι σταθερά πάνω από τα 5 χιλιάδες ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό