35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Θανατηφόρα επίθεση μαύρης αρκούδας σε ηλικιωμένη – Πρώτη φορά στην ιστορία της Καλιφόρνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή ήταν το θύμα της πρώτης θανατηφόρας επίθεσης μαύρης αρκούδας στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τις Αρχές.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβριο στην κοινότητα Ντάουνιβιλ, αναφέρει το BBC. Το πτώμα της Πατρίς Μίλερ ανακαλύφθηκε από βοηθούς του σερίφη που διενεργούσαν έλεγχο, καθώς η γυναίκα δεν είχε δώσει σημείο ζωής για μέρες.

Αφού έφτασαν στο σπίτι της στη Σιέρα Νεβάδα, συνάντησαν μια σπασμένη πόρτα και περιττώματα αρκούδας στη βεράντα. «Φάνηκε ότι η αρκούδα βρισκόταν εκεί πιθανώς αρκετές ημέρες και έτρωγε τα υπολείμματα», δήλωσε ο σερίφης Μάικ Φίσερ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αυτοψία και η εξέταση DNA επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η αρκούδα είχε σκοτώσει την 71χρονη. 

«Το περιστατικό αυτό είναι η πρώτη γνωστή, τεκμηριωμένη θανατηφόρα επίθεση από μαύρη αρκούδα στην ιστορία της Καλιφόρνιας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η Μίλερ -που ζούσε στη μικρή πόλη Ντάουνιβιλ- είχε πεθάνει πριν φτάσει η αρκούδα και το ζώο είχε παρασυρθεί στο κτήμα από τη μυρωδιά της. Ανήσυχοι γείτονες είχαν αναφέρει ότι είχαν δει την αρκούδα να επιστρέφει επανειλημμένα στο σπίτι. Αργότερα παγιδεύτηκε και υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Ο Στιβ Γκονζάλες, εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό δεν συμβαίνει στην Καλιφόρνια. Κανονικά μια αρκούδα θα μείνει μακριά σου, μια αρκούδα που δεν έχει εξοικειωθεί με την ανθρώπινη συμπεριφορά».

Στο παρελθόν η γυναίκα είχε περιπέτειες με τις αρκούδες που αναζητούσαν τροφή κοντά στην κατοικία της.

Στην Καλιφόρνια ζουν περίπου 35.000 μαύρες αρκούδες. Τα αρσενικά ζυγίζουν γύρω στα 180 κιλά ενώ τα θηλυκά 50-130 κιλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό