20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θέτει νέους κανόνες για τα gaming keyboards

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη μας γνωριμία με τη Mountain έγινε πριν από μερικούς μήνες, όταν η σχετικά νεοσύστατη γερμανική εταιρεία (ιδρύθηκε το 2018) μας απέστειλε το απλοϊκό μεν, εξαιρετικό δε Makalu 67. Το gaming mouse αποδείχτηκε στην πορεία του χρόνου ανέλπιστα καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε και γι’ αυτό περιμέναμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε και το πληκτρολόγιο – ναυαρχίδα της εταιρείας, το Everest Max.

Τους τελευταίους δύο μήνες χρησιμοποιούμε καθημερινά αυτό το ιδιαίτερο μηχανικό gaming πληκτρολόγιο που έρχεται να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου έχοντας να προσφέρει πολλά εξτραδάκια στον χρήστη χάριν στα αποσπώμενα modules, τις πολλές επιλογές διαμόρφωσης σε επίπεδο software και hardware, αλλά και την άμεση επικοινωνία με το λογισμικό OBS Studio για εγγραφή και live streaming σε υπηρεσίες όπως το Twitch και το YouTube.

Καταρχάς να σημειώσουμε ότι το Everest είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να περιλαμβάνει μόνο το πληκτρολόγιο με κόστος €159.99, ενώ η έκδοση Everest Max κοστίζει €249.99 και περιλαμβάνει όλα τα modules (multimedia, numeric, μαξιλαράκι για τους καρπούς) με δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών διακοπτών Cherry MX. Εμείς έχουμε την πλήρη έκδοση στα χέρια μας στην απόχρωση Gunmetal Grey.

Ξεκινώντας από την κατασκευή, η Mountain έχει κάνει πραγματικά τρομερή δουλειά προκειμένου να προσφέρει ένα premium προϊόν. Συγκεκριμένα ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο για το σώμα και RGB LED φωτισμό για τα πλήκτρα, ενώ με τη μία σου προκαλεί εντύπωση το αρκετά μεγάλο βάρος που του προσδίδει μεγάλη σταθερότητα και στιβαρότητα. Περιμετρικά και κρυμμένα κάτω από το βασικό ταμπλό του Everest Max βρίσκουμε όλες τις υποδοχές και τα σημεία σύνδεσης των έξτρα modules, με την εταιρεία να προσφέρει τη δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Συγκεκριμένα, το numeric pad μπορεί να συνδεθεί από αριστερά ή από δεξιά και το multimedia pad κουμπώνει επάνω στο πληκτρολόγιο είτε στην αριστερή, είτε στη δεξιά πλευρά.

Όλες οι συνδέσεις (μέσω USB και μαγνητών) κρύβονται για να βλέπεις συνολικά το πληκτρολόγιο σαν μια ενιαία συσκευή, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι απόλυτα “κουμπωμένες” υπό την έννοια πως αν είσαι λίγο ατσούμπαλος ή κάνεις απότομες μετακινήσεις του πληκτρολογίου ενδεχομένως να ξεκουμπώσει (κυρίως) το numeric pad και το μαξιλαράκι για τους καρπούς. Από την άλλη, η Mountain πιθανότατα διάλεξε αυτή τη “χαλαρότητα” με σκοπό να μειώσει το ενδεχόμενο να σπάσει κάτι. Προσωπικά, θα ήθελα να ήταν ένα “κλικ” πιο γερές οι συνδέσεις, αλλά με τον καιρό μαθαίνεις να είσαι πιο προσεκτικός στη χρήση. Εργονομικά είναι πολύ σωστή η επιλογή της κλίσης που έχει το Everest Max για να γράφεις ή να παίζεις για ώρες χωρίς να κουράζονται τα χέρια σου.

Η σύνδεση του Everest Max με τον υπολογιστή γίνεται μέσω ενός καλωδίου USB-C (δεν προσφέρεται δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης), το οποίο μπορείς να κρύψεις μέσα στις ειδικές αυλακώσεις στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου για να κρατάς όσο το δυνατόν πιο “καθαρή” την επιφάνεια του γραφείου σου. Υπάρχει και υποδοχή USB Type-A 3.2 Gen1 για να συνδέσεις εκεί άλλα περιφερειακά (π.χ. ενσύρματο mouse), αλλά οι 4 υποδοχές USB-C αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη σύνδεση των modules.

Numeric Pad

Η κύρια λειτουργικότητα του numeric pad είναι προφανώς η προσθήκη των αριθμών στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του Everest Max, παρόλα αυτά, θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν 4 κουμπιά – μίνι οθόνες στο επάνω μέρος. Σε αυτά μπορείς να καθορίσεις συντομεύσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές ή ενέργειες μέσα από το λογισμικό Base Camp της εταιρείας και η οθόνη σου δείχνει το εικονίδιο της αντίστοιχης εφαρμογής. Επομένως, έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με κουμπιά για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές ή ενέργειες που ορίζουμε οι ίδιοι. Να σημειώσουμε ότι το numeric pad μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένο στο Everest Max μέσω καλωδίου αν το θέλουμε σε κάποια απόσταση από το κύριο σώμα του πληκτρολογίου.

Multimedia Pad

Σαφέστατα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το multimedia pad που περιλαμβάνει κυκλική έγχρωμη οθόνη IPS ανάλυσης 240 x 240 με ρότορα για εύκολη πλοήγηση στις διάφορες επιλογές που μας προσφέρει. Αριστερά της οθόνης υπάρχουν τα multimedia buttons για τη διαχείριση της αναπαραγωγής μουσικής ή , καθώς και LED δείκτες που αφορούν την κατάσταση του πληκτρολογίου (π.χ. αν έχεις ενεργοποιημένο το Caps Lock). Από την οθόνη του multimedia pad μπορείς να ελέγξεις (και να ρυθμίσεις) διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τη RAM που καταναλώνει ο υπολογιστής, τη φωτεινότητα του οπισθοφωτισμού στο πληκτρολόγιο, τη φωτεινότητα της οθόνης, την ένταση του ήχου, την κατάσταση του δίκτυο και να επιλέξεις το προφίλ του χρήστη που χρησιμοποιεί τη δεδομένη στιγμή το πληκτρολόγιο. Μια καλοδεχούμενη προσθήκη για άμεση πρόσβαση και εύκολη διαχείριση καθημερινών λειτουργιών.

Η χαρά του modder

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Everest Max είναι η δυνατότητα όχι μόνο να αλλάξεις τα ήδη πολύ ποιοτικά πλήκτρα του, αλλά και τους διακόπτες κάτω από αυτά! Στην πλήρη έκδοση υπάρχει kit με εργαλείο για εύκολη απόσπαση των πλήκτρων και των διακοπτών, με την αλλαγή να είναι εφικτή χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδέσεις το πληκτρολόγιο, και διαφορετικοί διακόπτες Cherry MX (MX Blue, MX Silver, MX, Red Silent, MX Brown, MX Red) προκειμένου να δοκιμάσεις ποιοι σε καλύπτουν περισσότερο για να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αντικατάσταση αν το θες (ή έστω στα πλήκτρα που θες).

Από πλευράς απόδοσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην μείνεις ευχαριστημένος, καθώς το Everest Max αγγίζει την κορυφή με 1000Hz rate και πλήρες N-Key rollover, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει όλα τα χτυπήματα ανεξάρτητα του πόσο γρήγορα μπορεί να γίνονται από τον χρήστη ή ακόμη και όταν πατά ταυτόχρονα κάποια κουμπιά. Οι gamers θα το λατρέψετε και φυσικά μπορείτε μέσα από το λογισμικό Base Camp να παίξετε με τον RGB φωτισμό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι πιο “επαγγελματίες” gamers θα χαρείτε, επίσης, ιδιαίτερα με την υποστήριξη και άμεση επικοινωνία με το OBS Studio έτσι ώστε να διευκολυνθείτε ακόμη περισσότερο στο streaming του παιχνιδιού σας.

Επίλογος

Αν το Makalu 67 ήταν η πρώτη ένδειξη πως η Mountain χτίζει κάτι καλό στον χώρο των περιφερειακών για gaming, τότε το Everest Max μπορεί να χαρακτηριστεί ως η απόδειξη για τις δυνατότητες της. Ένα τόσο καλοφτιαγμένο πληκτρολόγιο με χρήσιμα modules και πληθώρα επιλογών διαμόρφωσης – παραμετροποίησης σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους απαιτητικούς gamers. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θεματάκια που μπορούν να βελτιωθούν, όπως η σταθερότητα των συνδέσεων των modules και η μη-υποστήριξη του λογισμικού Base Camp για υπολογιστές Mac, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι τόσο κρίσιμο για να σε στείλει μακριά του.

Μπορείτε να βρείτε το Mountain Everest Max στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμή €249.99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό