24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέμα ωρών η παραίτηση Binotto από τη Ferrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες αναφορές από τη γειτονική Ιταλία κάνουν λόγο ότι η ανακοίνωση της παραίτησης του Mattia Binotto από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari είναι θέμα ωρών.
Ο 53χρονος Ιταλός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης του προέδρου John Elkann, με τις δύο πλευρές να καθορίζουν τους όρους ενός συμφωνημένου χωρισμού, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται σύντομα.

Το συμβόλαιο του Binotto λήγει στα τέλη του 2023 και ανάμεσα στις επιλογές για την αντικατάσταση του Binotto που εξετάζεται είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του σε προσωρινή βάση, ενώ επίσης ακούγεται έντονα και το όνομα του Frederic Vasseur της Alfa Romeo.
Ο Binotto έχει περάσει ολόκληρη την αγωνιστική του καριέρα στο Maranello, όντας μέλος της από το 1995, ενώ διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας τον Ιανουάριο του 2019, αντικαθιστώντας τον Maurizio Arrivabene.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Binotto παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε φέτος να απομονώσει την ομάδα του ώστε να μην αποσπάται η προσοχή των μελών της από την εξωτερική κριτική. Όπως είπε:
Σίγουρα ήταν δύσκολο γιατί η κριτική δεν είναι ποτέ εύκολο να διαχειριστεί. Και περισσότερο από αυτό, νομίζω για μένα, κατά κάποιον τρόπο [χρειαζόμουν] να προσπαθήσω να κρατήσω την ομάδα συγκεντρωμένη στη δουλειά.
Οι επικρίσεις είναι εκεί για να αποσπάσουν την προσοχή μιας ομάδας και το να κρατάς μια ομάδα συγκεντρωμένη δεν είναι ποτέ εύκολο. Ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό στο μέλλον. Ξέρω ότι πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα της σεζόν.
Ο Charles Leclerc από τη μεριά του δήλωσε:
Προφανώς, όταν φτάνουμε στο τέλος της σεζόν, υπάρχουν πάντα φωνές γύρω μας. Αλλά νομίζω ότι ως ομάδα, πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και είμαστε σε καλό δρόμο, να προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω από την ομάδα.
Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν πόσο μεγάλο βήμα έχουμε κάνει από πέρυσι έως φέτος. Υπάρχει σίγουρα ένα άλλο βήμα που πρέπει να κάνουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε όλοι μαζί.
Ο ίδιος ο Binotto αποδέχεται ότι η Ferrari πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά το 2023 και θεωρεί ότι το κλειδί για να επιτύχει τους στόχους της είναι η παραγωγή ενός πιο αξιόπιστου και ταχύτερου αυτοκινήτου. Ερωτηθείς ποια ήταν η κύρια βελτίωση που χρειάζεται να κάνει η Ferrari του χρόνου, ο Binotto είπε:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει μόνο μία. Κυρίως, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζα την αξιοπιστία, γιατί για να κερδίσεις πρέπει να είσαι αξιόπιστος.
Το δεύτερο είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου, γιατί ενώ ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στις κατατακτήριες, δεν συνέβαινε πάντα στον αγώνα. Και ο ρυθμός του αγώνα, είτε προερχόταν από την υποβάθμιση των ελαστικών, είτε ήταν ο καθαρός ρυθμός αγώνα, δεν ήταν επαρκής να παλέψουμε για μια καλύτερη θέση.
Νομίζω ότι αυτά είναι τα κυριότερα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουμε, γιατί εάν έχεις ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο, τότε ναι, μπορεί να κάνεις λάθη στις στρατηγικές, στα pitstops, τα οποία μπορείς πάντα να αντισταθμίσεις μέσω του γεγονότος ότι το ίδιο το αυτοκίνητο είναι γρήγορο και αξιόπιστο.
Επομένως, εδώ πρέπει να βάλουμε την προσπάθειά μας, γνωρίζοντας ότι ναι, τα πάνω και τα κάτω είναι επίσης στρατηγικές και ίσως διαφορετικές αποφάσεις που μπορεί να πάρουμε τα Σαββατοκύριακα του αγώνα. Αλλά επίσης θα αναθεωρήσουμε και θα βελτιωθούμε σίγουρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό