26.2 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Θέμα και στο BBC η «σκαφάτη» πυρκαγιά στην Ύδρα: «Οργή στην Ελλάδα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βρετανικό δίκτυο αναπαράγει -και μάλιστα σε αρκετά υψηλή θέση στον ιστότοπό του- την πυρκαγιά που φέρεται να προκάλεσαν στην Υδρα πυροτεχνήματα εκτοξευθέντα από θαλαμηγό νοικιασμένη, κατά πληροφορίες, από υπηκόους Καζακστάν.

Αναφέρει το δημοσίευμα:

«Πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από γιοτ στην Ελλάδα προκάλεσαν δασική πυρκαγιά στο νησί της Ύδρας την Παρασκευή.

Οι φλόγες έκαψαν το μοναδικό πευκοδάσος στο τουριστικό νησί, το οποίο βρίσκεται νότια της Αθήνας, έγραψε η πυροσβεστική αρχή στο Facebook (σσ: εκ παραδρομής συγχέται εδώ ο ιστότοπος των εποχικών πυροσβεστών με το Πυροσβεστκό Σώμα).

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Πλέον η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά με δυσκολία. Καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι προς την παραλία, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να έχουν πρόσβαση σε αυτήν από θαλάσσης, ενώ ελικόπτερα έριχναν νερό από αέρος.

Η αιτία της πυρκαγιάς έχει προκαλέσει οργή στην Ελλάδα, η οποία ήδη μάχεται με πολλές δασικές πυρκαγιές και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς.

«Είμαστε αγανακτισμένοι που κάποιοι ρίχνουν τόσο ανεύθυνα πυροτεχνήματα σε ένα πευκοδάσος», είπε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές του νησιού θα περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα μιας προανακριτικής έρευνας και στη συνέχεια θα αναζητήσουν ενδεχομένως νομικές ενέργειες εναντίον όσων βρίσκονται στο γιοτ.

Υπήρξε επίσης αποδοκιμασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Λεφτάδες με περισσότερα χρήματα παρά μυαλό», έγραψε ένας χρήστης.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές από την Τρίτη και οι αρχές προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς οι ξηρές συνθήκες, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν.

Την Παρασκευή, ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που υπέστη σε μια πυρκαγιά στη νότια περιοχή της Ηλείας στη χερσόνησο της Πελοποννήσου.

Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές είναι συχνές στην Ελλάδα και οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων των καύσωνα, με την κλιματική αλλαγή.

Αλλά η χώρα έχει επίσης πρόβλημα με τους εμπρηστές – τουλάχιστον 79 άτομα συνελήφθησαν τον περασμένο Αύγουστο για φονικές πυρκαγιές.

Νωρίτερα φέτος, η Ελλάδα εισήγαγε αυστηρότερους νόμους περί εμπρηστών, με τους δράστες να αντιμετωπίζουν τώρα ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών και πρόστιμα έως και 200.000 ευρώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό