Home Αθλητικά ‘Θέλω να παίξω, αν αυτό είναι στην Ελλάδα ή κάπου αλλού δεν...

‘Θέλω να παίξω, αν αυτό είναι στην Ελλάδα ή κάπου αλλού δεν είναι μεγάλης σημασίας’

Ειδήσεις Ελλάδα

EUROLEAGUE

ΒΑΛΙΑ ΠΗΛΙΑΝΙΔΗ
01.01.2022 | 11:38

Ο Στέφαν Γιόβιτς σε φάση από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019
2021 AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Το όνομα του Στέφαν Γιόβιτς ακούστηκε πολύ τελευταία για τον Παναθηναϊκό με τον Σέρβο πόιντ γκαρντ να παραχωρεί συνέντευξη στην σερβική Mozzartsport μιλώντας για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, την περίοδο του τραυματισμού του και την εμπειρία του με τον κορονοϊό.

Ο Στέφαν Γιόβιτς πέρασε αρκετά δύσκολα με τον τραυματισμό του όμως δηλώνει πανέτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Το όνομά του συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό και οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην σερβική Mozzartsport μιλώντας για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που δεν έχει μεγάλη σημασία που θα είναι, την περίοδο του τραυματισμού του αλλά και την επιθυμία του να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο.

“Μιλούσα με τον Ράντονιτς όλο το καλοκαίρι για τον Ερυθρό Αστέρα, μιλούσαμε για τα πάντα. Υπήρχαν κάποιες επιλογές, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να επιστρέψω. Θα ήμουν αναξιόπιστος αν υπέγραφα συμβόλαιο με οποιαδήποτε ομάδα. Δεν πίστευα ότι ήμουν καλά. Γι’ αυτό είπα στον Ράντονιτς ‘ αν έχετε βρει πόιντ γκαρντ, υπογράψτε τον. Δεν ξέρω πότε θα μπορώ να παίξω’. Όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, ακόμα και ο Παναθηναϊκός.

Ο στόχος μου είναι να παίξω το επόμενο εξάμηνο και να δω σε τι κατάσταση είμαι. Θέλω να παίξω. Είναι σημαντικό για εμένα να βρω ομάδα. Τώρα ποια θα είναι αυτή θα το αποφασίσουν οι ατζέντηδές μου. Θα δούμε τις προσφορές και τι είναι καλύτερο για την οικογένειά μου. Αν θα είναι η Ελλάδα ή κάποια άλλη ομάδα, είναι μικρότερης σημασίας τώρα”.

Ο Στέφαν Γιόβιτς υπέφερε αρκετά από τραυματισμούς ενώ η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο ήταν στις 21 Ιανουαρίου απέναντι στην ομάδα που τώρα ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες ο ίδιος δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει. Μάλιστα η πρόσφατή του εμπειρία με τον κορονοϊό ήταν, όπως ανέφερε ιδιαίτερα δύσκολη γι αυτόν.

“Ο κορονοϊός ήταν από τους λόγους που έφυγα από την Χίμκι. Οι γιατροί προσέγγιζαν χαλαρά την κατάσταση λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα, πως είναι μία κοινή γρίπη. Είχα δυσκολίες στην αναπνοή και οι παλμοί μου έφτασαν κοντά 200. Σε ένα ματς είχα 196 παλμούς έπειτα από 1,5 λεπτό τρεξίματος. Ακόμα και μετά από πολλά τεστ και συνεδριάσεις με γιατρούς στη Σερβία, ξεκουράστηκα για τρεις εβδομάδες και αποδείχθηκε πως ήταν καλή απόφαση καθώς ο κορονοϊός έφυγε μαζί και όσα είχε προκαλέσει. Μετά από αυτό αποφάσισα να φύγω από την Χίμκι”.

Παρά τις αισιόδοξες αρχικές εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του, ο Γιόβιτς έμεινε εκτός για παραπάνω καιρό απ όσο αρχικά υπολόγιζε. “Αρχικά οι εκτιμήσεις ήταν αισιόδοξες για εμένα. Την πρώτη φορά που ήμουν στο Μόναχο για εξετάσεις, έδειξαν πως θα είμαι έξω για 5,5 εβδομάδες και ύστερα μου είπαν ότι θα ήμουν εκτός δράσης για άλλες οκτώ εβδομάδες. Επομένως η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη ιδιαίτερα ψυχολογικά.

Αντί να προετοιμάζομαι για μία νέα ομάδα στη νέα σεζόν προετοιμαζόμουν να κάθομαι και να κάνω αποθεραπεία. Δεν πίστευα ότι θα ήμουν εκτός τόσο πολύ αλλά πρέπει να δέχεσαι κάποια πράγματα. Σε συζητήσεις που είχα με παίκτες που είχαν παρόμοιους τραυματισμούς κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που ήλπιζα. Δεν σκέφτηκα ωστόσο ποτέ να τα παρατήσω και να αφήσω το μπάσκετ”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version