31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών της ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο Κασσελάκης μας κατηγορεί για αλαζονεία και ήδη τάζει υπουργεία δεξιά κι αριστερά» είπε ο πρωθυπουργός

«Ψηφίζουμε για μια Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Έχουν την ιδιαιτερότητα να διεξάγονται σε έναν χρόνο σχετικά ουδέτερο, αλλά αυτό δε μειώνει τη σημασία τους», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο.

«Θέλουμε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών της ΝΔ για να διατηρήσουμε τα πρωτεία του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη και να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις». Εμείς είμαστε το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός, και το κόμμα που, το δύσκολο 2015, κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα να φέρουμε πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός θύμισε στους πολίτες όσα έγιναν τα περασμένα πέντε χρόνια τονίζοντας ότι πλέον «η Ευρώπη αγωνίζεται να βρει τον βηματισμό της σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια».

«Η χώρα μας έβαλε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της», τόνισε ο πρωθυπουργός «και διαπραγματευτήκαμε το Ταμείο Ανάκαμψης που έφερε στην πατρίδα μας 36 δισ. ευρώ. Όλα αυτά διοχετεύονται σε επενδύσεις, ψηφιακά, υγεία, παιδεία».

 

Επίσης, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι και πέντε χρόνια μετά δεν μας απασχολεί γιατί το λύσαμε.

Η θέση μας σε σχέση με την Τουρκία και τους βόρειους γείτονές μας έχει ενισχυθεί γιατί η Ελλάδα έχει άλλο κύρος και φωνή στην Ευρώπη. Θα συζητήσουμε για το αν θα έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα κοινό αμυντικό ταμείο για να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα, ποιος κόμμα και ποιους ευρωβουλευτές θέλετε να σας εκπροσωπεί στην Ευρώπη; Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα και γι’ αυτό έχει σημασία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μην τις αντιμετωπίσετε με αδιαφορία. Θα σας ζητήσω να κινητοποιηθείτε όλες και όλοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη.

Είπε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. «Μας κατηγορούν για αλαζονεία του 41%. Μα εσείς μας το δώσατε. Μόνο εσείς μας το δώσατε το 41%».

«Ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί εμάς για αλαζονεία. Τον άκουσα σήμερα σε συνέντευξή του που είπε: Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω και θα είμαι αυτοδύναμος και αρχίζει και μοιράζει υπουργεία δεξιά κι αριστερά.

«Σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλοι αυτοί που τάζουν και ξέρουν ότι θα γυρίσουν την χώρα πίσω στην χρεοκοπία. Δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε. Το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν το ίδιο συστατικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τάζουν τα πάντα στους πάντα ανερυθρίαστα», είπε ακόμα.

Οι selfies, η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας και οι συνταγές για τα ντολμαδάκια

Βόλτα στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου έκανε την Τρίτη 28/5 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και συνομίλησε με πολίτες.

Οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί.

Ντυμένος casual όπως το συνηθίζει στις περιοδείες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «υποδέχθηκα την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας αλλά έβγαλα τη γραβάτα μου».

Στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφίες με πολίτες και μπαίνοντας σε ένα κατάστημα με κοσμήματα του είπαν: «Καλύτερο ποδαρικό δεν υπάρχει». Εκείνος αντέτεινε: «Καλές δουλειές χαιρόμαστε που επενδύετε είναι ένδειξη αισιοδοξίας».

Οι selfie έδιναν και έπαιρναν και η συζήτηση με πιτσιρίκια που συνάντησε περιστράφηκε στα ντολμαδάκια. «Η γιαγιά μου κάνει υπέροχα ντολμαδάκια», είπε ένα παιδάκι με τον πρωθυπουργό να λέει: «Αλήθεια; Να ανταλλάξουμε συνταγές. Με ή χωρίς κιμά;».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό