28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Θέλουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να πάμε τελικούς»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος επικρατώντας του Περιστερίου στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά.

Οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη με 83-72 στο πλαίσιο του Game 1 της μεταξύ τους σειρά για τα Playoffs της Basket League με φόντο την πρόκριση στους τελικούς η οποία κρίνεται στις δύο επικρατήσεις.

Ο Τρέβορ Τόμπσον έκανε δηλώσεις στο Flash.gr και τον Αλέκο Χρυσικόπουλο, με τον σέντερ της ομάδας των Δυτικών Προαστίων να επισημαίνει πώς στόχος δεν είναι μόνο η ανταγωνιστική εικόνα αλλά η πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

«Δεν είμαστε εδώ για τη συμμετοχή, θέλουμε να νικήσουμε και να προκριθούμε στους τελικούς»

Παρά τη μεγάλη εις βάρος σας διαφορά στο ποσοστό των τριπόντων και στη σύγκριση των ριμπάουντ, καταφέρατε να μείνετε ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πού οφείλεται αυτή η εικόνα;«Νομίζω ότι πολλές φορές χάσαμε τις μάχες των ριμπάουντ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ανανεώνει τις κατοχές του και να προκύπτουν αμαρκάριστα σουτ τριών πόντων. Πιστεύω πως θα έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά στο «ζωγραφιστό» και ειδικότερα εγώ. Πρέπει όταν είμαι στο παρκέ να βοηθάω πολύ στις δύο ρακέτες. Αν κάναμε καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, θα είχαμε και καλύτερη εικόνα και καλύτερες πιθανότητες να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Αντιμετωπίσατε μια ομάδα που έφτασε στο Final Four της EuroLeague. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είστε και εσείς μια ομάδα Final Four αφού φτάσατε στο τελικό ραντεβού του Basketball Champions League. Αυτό το γεγονός σας δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν βγαίνετε στο παρκέ;«Σίγουρα μας δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση, 100%. Άλλωστε, στο τέλος της ημέρας… ντριμπλάρουν και σουτάρουν με την ίδια μπάλα όπως εμείς, παίζουμε το ίδιο άθλημα. Ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Στόχος μας είναι η νίκη, δεν έχουμε έρθει σε αυτή την ημιτελική σειρά απλά για να πούμε ότι συμμετείχαμε. Θέλουμε να νικήσουμε τη σειρά και να βρεθούμε στους τελικούς. Πλέον, πρέπει να μελετήσουμε το βίντεο, να δούμε τι κάναμε λάθος και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί για το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας, για να στείλουμε τη σειρά σε τρίτο ματς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό