24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέλει την προμήθεια της ακόμα και από τα third-party συστήματα πληρωμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλοί ρυθμιστικοί φορείς υποχρεώνουν μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως είναι η Apple, να υιοθετήσουν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής όταν πρόκειται για αγορές εφαρμογών ή για αγορές εντός εφαρμογής. Κατά αυτόν τον τρόπο, όταν δηλαδή θα επιτρέπονται third-party πληρωμές, οι προγραμματιστές βρίσκοντας εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής θα έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την προμήθεια του 30% από τις πωλήσεις τους στην Apple.

Βέβαια, η δημοφιλής εταιρεία τεχνολογίας εξακολουθεί να μάχεται για την καταβολή της προμήθειας της ανεξάρτητα από το εάν οι developers επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως αναφέρθηκε σε μια σελίδα προγραμματιστών στην Ολλανδία.

Ύστερα από εντολή της Ολλανδικής Αρχής για τους Καταναλωτές και τις Αγορές, η Apple θα επιτρέψει στις dating εφαρμογές να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών. Ωστόσο, πολύ πιθανό είναι οι προθέσεις της εταιρείας να επεκταθούν και στις υπόλοιπες εφαρμογές.

Δεν είναι σαφές πώς η Apple σχεδιάζει να υπολογίσει τις προμήθειες που λαμβάνει ή πόσα σκοπεύει να λάβει. Αυτήν τη στιγμή, η Apple λαμβάνει προμήθεια 30%, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μειωθεί και στο 15%.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό