18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θέλεις να ξεφύγεις για λίγο από την πραγματικότητα; Δες το couture SS22 show του οίκου Schiaparelli!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Daniel Roseberry έδωσε το σύνθημα έναρξης για την εκκίνηση της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι με την νέα του haute couture συλλογή «An Age Of Discipline».

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 ξεκίνησε και ο Daniel Roseberry, ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του εμβληματικού οίκου Schiaparelli, άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Η νέα haute couture συλλογή του άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στον σουρεαλιστικό κόσμο του iconic brand.

Από τότε που έγινε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου, ο Daniel Roseberry έδωσε νέα πνοή στον οίκο. Αν οι προσδοκίες ήταν υψηλές για την επιστροφή του στην πασαρέλα, ο σχεδιαστής δεν απογοήτευσε, βάζοντας την υπογραφή του σε μια couture συλλογή απλή μέσα στην πολυπλοκότητά της.

Η νέα εποχή

Ο σχεδιαστής εξήγησε πως άρχισε να σκέφτεται τη συλλογή τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια αυτής της «σύντομης περιόδου ελπίδας» όταν όλοι πιστεύαμε ότι θα αφήναμε τον Co οριστικά πίσω μας. Όταν αποδείχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι, ένιωσε απώλεια και εξάντληση.

Schiaparelli Haute Couture FW 21/22: Ζωγράφοι, ταυρομάχοι και επιδεικτικά vintage αισθητική

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του show με τίτλο «An Age of Discipline», ο Αμερικανός σχεδιαστής αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή μακριά από τις bold αποχρώσεις, στις οποίες μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες σεζόν. Αντίθετα, η νέα κολεξιόν αποτελείται μόνο από τρία χρώματα: μαύρο, λευκό και φυσικά χρυσό – το signature του οίκου. Ο Roseberry είχε στο μυαλό του «μια μυθική ιέρεια… της οποίας τα ίδια τα ρούχα αψηφούσαν τους κανόνες της βαρύτητας».

«Το χρώμα ξεκίνησε να δείχνει λάθος για εμάς. Όπως και ο όγκος. Όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, για να επικοινωνήσουν το μεγαλείο της υψηλής ραπτικής και της δεξιοτεχνίας ξαφνικά φάνταζαν ανούσια και επιφανειακά», δήλωσε ο Roseberry.

Οι sci-fi αναφορές

Ο Roseberry άντλησε έμπνευση από διαστημικές ταινίες: Dune, Prometheus, Interstellar, Arrival. «Συνεχίζαμε να λέμε «Πλανήτης Schiaparelli»: Ήθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι που δεν θα θύμιζε απολύτως τίποτα. Το να φοράς δηλαδή το ίδιο το “διάστημα”, όχι με τρόπο που να παραπέμπει σε κοστούμι, αλλά με μια αίσθηση του χιούμορ» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Tα looks που ξεχωρίσαμε

Η συλλογή είναι γεμάτη με απλές, tailored σιλουέτες μαζί με περίτεχνες, πολύ λεπτομερείς χρυσές κατασκευές. Το αποτέλεσμα είναι αιθέριο και μαγικό – η αντιπαράθεση μεταξύ απλότητας και πολυπλοκότητας είναι πραγματικά μαγευτική.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τις εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από το Haute Couture show του οίκου Schiaparelli για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022. Σίγουρα η άνοιξη θα είναι γεμάτη statement εμφανίσεις:

  κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό