18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θάνος Καλλίρης: «Έζησα τρεις απότοµες, βίαιες, τραγικές απώλειες κι όλο αυτό ήταν επώδυνο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Θάνος Καλλίρης επέστρεψε με ένα νέο τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Θα βγω να διασκεδάσω», το οποίο εμπνεύστηκε μέσα στην καραντίνα.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης σε συνέντευξή του μίλησε για την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και για τις απώλειες που έχει βιώσει.

Το νέο σου τραγούδι λέγεται Θα βγω να διασκεδάσω και το εµπνεύστηκες µέσα στην καραντίνα. Έγραψες κι άλλα τραγούδια εκείνη την περίοδο;

Θάνος: Έγραψα πολλά τραγούδια στην καραντίνα. Ήταν µια περίοδος δύσκολη ψυχολογικά αλλά πολύ δηµιουργική. Είναι 5-6 τραγούδια που πιστεύω ότι πρέπει να κυκλοφορήσουν. Το συγκεκριµένο είναι 45 ηµερών και πάει πολύ καλά στις ψηφιακές πλατφόρµες και ραδιοφωνικά.

Αυτό που µε ενδιέφερε ήταν να ξαναχτυπήσω την πόρτα του ραδιοφώνου και των DJs γιατί είχα χαθεί. Οπότε ξανασυστήθηκα λιγάκι. Έχω βάλει σκοπό κάθε 3-4 µήνες να βγαίνει κάτι καινούριο από µένα έτσι ώστε να αναπληρώσω τον χαµένο δισκογραφικά χρόνο.

Έχεις παραδεχτεί ότι τα δύο χρόνια της πανδηµίας ήταν από τα πιο δύσκολα της ζωής σου. Επειδή ως καλλιτέχνης δεν είχες δουλειά ή λόγω της ανελευθερίας που ένιωθες κλεισµένος στο σπίτι;

Θάνος: Όλα αυτά µαζί. Όταν ξαφνικά δεν δουλεύεις, αυτό σηµαίνει και ψυχολογικό αλλά και οικονοµικό πρόβληµα. Πόσο µάλιστα όταν αυτό παρατείνεται για πολλούς µήνες και ξεπερνά τον ενάµιση χρόνο και εκεί που ανοίγεις, ξανακλείνεις. Αυτό το πράγµα δεν µπορείς να το αντέξεις ούτε οικονοµικά ούτε ψυχολογικά.

Τι µπορεί να σε εµπνεύσει για να γράψεις ένα τραγούδι;

Θάνος: Μερικές φορές µπορεί να είναι κάτι βιωµατικό. Ένας χωρισµός. Λειτουργείς λίγο όπως ο συγγραφέας. Έχεις µέσα σου βιώµατα και φέρνεις στο µυαλό σου µνήµες.

Έχω γράψει ένα τραγούδι για χωρισµό που µου είπαν ότι είναι συγκλονιστικό και εγώ βέβαια δεν είχα χωρίσει, αλλά ανέσυρα τις µνήµες ενός παλιού χωρισµού. Βίωσα έναν χωρισµό µέσα από το τραγούδι χωρίς να έχω χωρίσει.

Πριν από λίγα χρόνια βίωσες τον θάνατο της µητέρας σου. Ήσασταν πολύ δεµένοι;

Θάνος: Έχασα µέσα σε τέσσερα χρόνια όλους τους άµεσα δικούς µου ανθρώπους. Τον πατέρα µου, τον πατριό µου και τη µητέρα µου. Έζησα τρεις απότοµες, βίαιες, τραγικές απώλειες κι όλο αυτό ήταν επώδυνο.

:ΟΚ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό