24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Θάνατος στο λούνα παρκ: Ο πατέρας του 19χρονου λέει ότι κατέχει «έγγραφα με απευθείας αναθέσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με το δυστύχημα στο λουνα παρκ  στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος. Το πρωί της Κυριακής (25/8) τελέστηκε στο χώρο του δυστυχήματος τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιάννη. Παρών ήταν και ο πατέρας, ο οποίος μετά την επιμνημόσυνη δέση μίλησε στους δημοσιογράφους προχωρώντας σε πολύ σοβαρές καταγγελίες. 

Όπως είπε ο τραγικός πατέρας έχει στα χέρια του «επίσημα δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον επιχειρηματία», στον οποίο ανήκει το λούνα παρκ. Ο πατέρας του 19χρονου είπε ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα (26/08) στην εισαγγελία Χαλκιδικής τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «απευθείας αναθέσεις το 2021 χωρίς να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Ο πατέρας στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «περιμένω πλέον, μετά από όλα όσα έχουν διαπιστωθεί, να πράξει τα δέοντα η εισαγγελική αρχή».

«Αν δεν συμβεί αυτό σας δίνω τον λόγο μου, πρώτα ως πατέρας και μετά ως άνθρωπος ότι θα πράξω και εγώ με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε.

Σωρεία λαθών

Το Σάββατο (24/8) το MEGA μετέδωσε ότι το παιχνίδι crazy dance, από το οποίο εκσφενδονίστηκε ο 19χρονος Γιάννης, λειτουργούσε με μία υπεύθυνη δήλωση, ενώ το πιστοποιητικό καταλληλότητας είχε λήξει από τον περασμένο Μάιο. Ο δικηγόρος του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, κατέθεσε έγγραφα τεχνικού ελέγχου και 5 υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικού από εταιρεία πιστοποίησης για την καταλληλότητα του παιχνιδιού, πάνω στο οποίο ο 19χρονος Γιάννης άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είχαν την υπογραφή του τεχνικού επάνω, ωστόσο δεν αποτελούν έγκυρη πιστοποίηση για την ασφάλεια του crazy dance. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνες δηλώσεις ανέφεραν ότι η εγκυρότητα των παιχνιδιών στο λούνα παρκ ίσχυε μέχρι τις 3 Μαΐου 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό