21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Zenvo teasάρει το Aurora, ένα νέο V12 hypercar

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Zenvo έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του καινούριου μοντέλου που ετοιμάζει, το οποίο θα ονομαστεί Aurora. Το εν λόγω hypercar θα φοράει έναν V12 κινητήρα και θα φέρει αρθρωτό πλαίσιο με το monocoque και τα υποπλαίσια να είναι κατασκευασμένα από carbon.
Στην καρδιά του Aurora θα βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος 6.000 κ.εκ twin turbo V12 κινητήρας, με το μοντέλο να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η Tur θα είναι εστιασμένη για χρήση στο δρόμο, με grand-touring εμπειρία οδήγησης και περιορισμένη τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ/ώρα. Από την άλλη, η έκδοση Agil θα διαθέτει πιο επιθετικό αεροδυναμικό σώμα, σχεδιασμένο για μέγιστη ικανότητα μέσα στην πίστα.
Η Zenvo αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της είναι το αυτοκίνητο να παραμένει διασκεδαστικό στην οδήγηση και όχι να κυνηγά τα νούμερα. Για τον ίδιο λόγο, το νέο hypercar δεν θα ενταχθεί στο κλαμπ των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), ούτε θα κυνηγήσει τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.
Τα αποκαλυπτήρια του Aurora θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο, με το αυτοκίνητο να έχει έγκριση τύπου για πώληση σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο, υποψήφιοι αγοραστές είδαν το νέο hypercar της εταιρίας τον Αύγουστο του 2022 στο Monterey, με τη Zenvo να έχει λάβει ήδη 30 προκαταβολές.

Το επερχόμενο hypercar θα φέρει ένα σχέδιο από λευκό χαρτί, θα βασίζεται σε ένα νέο αρθρωτό carbon πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από μελλοντικά μοντέλα και θα μπορεί να υιοθετήσει αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Μηχανικά το νέο υβριδικό twin-turbo V12 σύνολο θα συνδυάζεται με ένα -επίσης- νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με όλα τα μέρη να έχουν αναπτυχθεί in-house από την ίδια την εταιρία.
Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνδυάζεται με δυο ηλεκτρικά turbo, που θα μπορούν να στροφάρουν έως τις 10.000 σ.α.λ., με την απόδοση του να αναμένεται στα 1.200 άλογα. Στον εμπρός άξονα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο, με την απόδοση του να κυμαίνεται μεταξύ 1.500-1.800 ίππων.
Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου είναι ο Christian Brandt, διευθυντής σχεδίασης της Zenvo, ο οποίος δημιούργησε επίσης όλα τα προηγούμενα supercars της εταιρείας, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για την Alfa Romeo και την Kleemann. Το νέο μοντέλο της Zenvo αναμένεται να κάνει χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και εκτεταμένη χρήση carbon, τόσο στο σώμα όσο και στα αεροδυναμικά μέρη.
Η Angela Hartman, CEO της Zenvo, δήλωσε ότι προτεραιότητά της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, παραμένοντας όμως μια εταιρία χαμηλού όγκου παραγωγής. Επιπλέον, ένας άλλος στόχος είναι να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της Zenvo σε βιντεοπαιχνίδια, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι νέοι εξοικειώνονται με το όνομα της Zenvo.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό