20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η XPeng παρουσιάζει το ανανεωμένο G3

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Νοέμβριο του 2018, η XPeng έβγαλε στην αγορά το G3, ένα ηλεκτρικό συμπαγές SUV και πριν λίγες ημέρες η κινέζικη εταιρία παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου. Παράλληλα μετονόμασε το μοντέλο σε G3i, με τις πωλήσεις του τελευταίου να ξεκινούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διαθέτοντας μια νέα εξωτερική σχεδίαση, το G3i είναι εξοπλισμένο -σύμφωνα με την εταιρία- με το πιο ισχυρό και έξυπνο λειτουργικό σύστημα και τα καλύτερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στη κατηγορία του. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει μια λεπτή LED λωρίδα, πάνω από τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει νέο καπό και νέες χειρολαβές για τις πόρτες.
Στο πίσω μέρος διακρίνεται ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, ο τροποποιημένος διαχύτης και τα αναβαθμισμένα πίσω φώτα. Στο εσωτερικό, το G3i διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας, με οθόνη 15,6 ιντσών, που “τρέχει” Snapdragon 820A, ενώ υπάρχει επίσης ένας ψηφιακός βοηθός “πλήρους σεναρίου”, ο οποίος υποστηρίζει συνεχή διάλογο και προσαρμοσμένες φωνητικές εντολές.

Το XPeng G3i διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, απόδοσης 145 kW (197 ίππων) και 300 Nm ροπής, κάτι που επιτρέπει στο crossover να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 170 χλμ/ώρα.
Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 55 kW, που χαρίζει στο G3i μια αυτονομία 460 χιλιομέτρων στον κύκλο NEDC. Υπάρχει, όμως, και μια μεγαλύτερη μπαταρία, 66 kW, με αυτονομία 520 χλμ., στον ίδιο κύκλο μέτρησης. Η τιμή του G3i του ξεκινά από τα 149.800 γουάν, που μεταφράζεται σε €19.500, μετά τις κρατικές επιδοτήσεις της Κίνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό