16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Weirdwave συμμετέχει με 3 φιλμ στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

H εταιρεία διανομής Weirdwave συμμετέχει στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας που μόλις ξεκίνησε, με τρεις ταινίες που αναμένεται να συζητηθούν:

*Την πολυαναμενόμενη νέα δουλειά της σκηνοθέτιδας Κλερ Ντενί «Οι δύο όψεις του ξυραφιού – Blade» με την βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός, που θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στις 19:30, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, στο τμήμα “Tα αγαπημένα των Φεστιβάλ / Festival darlings”,

και 2 ταινίες που μας έρχονται από το Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών και συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας:

*το Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς (Μ.Βρετανία) που θα προβληθεί τη Δευτέρα 3/10/22 (22:15) και στις 7/10/22 (22:30) στο Άστορ

και

*το 1976 της Μανουέλα Μαρτέλι (Χιλή) που θα παιχτεί την Παρασκευή 30/9/22 (22:15) και στις 3/10/22 (20:00) στο Άστορ.

Kαι οι τρεις ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις Ελληνικές αίθουσες την προσεχή κινηματογραφική σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ:

* ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Οι Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν υποδύονται ένα ζευγάρι που βλέπει τον ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται από την επιστροφή του προηγούμενου συντρόφου της Μπινός και άλλοτε κολλητού του Λιντόν. Αυτό το κοχλάζον ερωτικό δράμα της Κλερ Ντενί με θέμα τα πάθη σε εκκρεμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσιας στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Οι Tindersticks υπογράφουν το υπέροχο σάουντρακ και το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η Ντενί είναι από τους ελάχιστους δημιουργούς που ψηλαφίζουν τον πόθο και το τίμημά του σε τέτοιο βάθος. Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και μια από τις σημαντικότερες της Κλερ Ντενί.

*1976

Στην Χιλή της δικτατορίας του Πινοσέτ, η Κάρμεν (Aλίν Κουπενχάιμ) μετακομίζει στο παραλιακό εξοχικό της προκειμένου να επιβλέψει την ανακαίνισή του. Όταν ένας φίλος ιερέας την πείθει να φροντίσει, κρυφά από τους δικούς της, έναν τραυματισμένο νεαρό επαναστάτη (Νίκολας Σεπουλβέδα), η ευκατάστατη αλλά μοναχική γυναίκα αποκτά ένα πρωτόγνωρο για εκείνη κίνητρο για ζωή, ενώ παράλληλα βλέπει την ήσυχη και βολεμένη καθημερινότητά της να ανατρέπεται μέρα με τη μέρα. H Μανουέλα Μαρτέλι αναπαριστά ευλαβικά την εποχή και το αγωνιώδες κλίμα παράνοιας που τη συνοδεύει, για να δημιουργήσει ένα βραδυφλεγές πολιτικό θρίλερ, όπου μια απροσδιόριστη αίσθηση απειλής παραμονεύει σε κάθε πλάνο του, αλλά ταυτόχρονα και μια γυναικεία ταινία σπάνιας ευαισθησιας. Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

*ΑFTERSUN

Μια γυναίκα θυμάται τις διακοπές που πέρασε μικρή, με τον χωρισμένο πατέρα της, στη διάρκεια ενός καλοκαιριού χαμένου βαθιά στη μνήμη, αλλά καθοριστικού και για τους δυο. Το «Aftersun» είναι μια ταινία που παρακολουθείς χαμογελαστός στην αρχή και γλυκύτατα δακρυσμένος στο τέλος. Είναι το είδος του μικρού, μαγικού φιλμ που αφήνει μεγάλα, τρυφερά σημάδια μέσα σου, σε ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο από την Σάρλοτ Γουέλς που ήδη κέρδισε τις εντυπώσεις και πυροδότησε έντονες συζητήσεις. Ίσως γιατί μιλά τόσο αναγνωρίσιμα για τις αναμνήσεις της ζωής μας, για τα πράγματα που χαράχτηκαν μέσα μας, και τις μνήμες που ξαφνικα αναζωπυρώνονται. Πρωταγωνιστούν: Φράνκι Κόριο, Πολ Μέσκαλ. Βραβείο της Επιτροπής στο Δεκαπενθήμερο Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Περισσότερες πληροφορίες για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας που θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου στο σάιτ: https://www.aiff.gr/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό