32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η VW γιορτάζει τα 50 χρόνια του Golf GTI με την έκδοση Clubsport

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen αποκάλυψε τη νέα έκδοση GTI Clubsport του Golf, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του μοντέλου.

Το GTI Clubsport διαθέτει έναν τούρμπο 2.0-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα με 300 ίππους και 370 Nm ροπής, καθιστώντας το ένα από τα πιο ισχυρά προσθιοκίνητα αυτοκίνητα της αγοράς.

Μπορεί να επιταχύνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5.6 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ/ώρα, με την επιλογή του Race πακέτου να την ανεβάζει στα 267 χλμ/ώρα.

Η έκδοση αυτή εξελίχθηκε στο Nürburgring, με σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης για πιο σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η έκδοση Clubsport διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ως μέρος του προαιρετικού Dynamic Chassis Control (DCC) πακέτου, επιτρέποντας στον οδηγό να ρυθμίσει τα χαρακτηριστικά οδήγησης σε 15 διαφορετικές επιλογές.

Το εξωτερικό διακρίνεται το νέο σχεδιασμό στο μπροστινό προφυλακτήρα και την αεροτομή του πορτμπαγκάζ, ενώ διαθέτει φωτιζόμενο σήμα Volkswagen και ανασχεδιασμένα φώτα.

Στο πίσω μέρος, το Clubsport διαθέτει νέα 3D φώτα και διαχύτη με μαύρες λεπτομέρειες, καθώς και δίδυμες εξατμίσεις που μπορούν να αναβαθμιστούν σε επιλογή από την Akrapovic με έξτρα κόστος.

Στο εσωτερικό, το Clubsport διαθέτει σπορ καθίσματα επενδυμένα με ArtVelour μικροΐνες και προαιρετικά δερμάτινα.

Το ταμπλό περιλαμβάνει μια νέα οθόνη αφής 12.9 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.2 ιντσών με το τελευταίο σύστημα MIB της VW.

Το σύστημα αυτό εισάγει τον νέο φωνητικό βοηθό IDA, υποστηριζόμενο από το ChatGPT, για τον έλεγχο λειτουργιών όπως το infotainment, το sat-nav και τον κλιματισμό μέσω φωνητικών εντολών.

Το νέο Clubsport θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του αυτή την εβδομάδα στις 24 ώρες του Nürburgring, προτού αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη αργότερα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό