22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Volvo φέρνει επανάσταση στην εξέλιξη νέων μοντέλων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκδήλωση Capital Markets Day της Volvo Cars, που έλαβε χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, η εταιρεία παρουσίασε μια καινοτόμο στρατηγική που θα διαμορφώσει το μέλλον της.

Κεντρικό στοιχείο αυτής της στρατηγικής είναι η δημιουργία μιας ενιαίας τεχνολογικής στοίβας, γνωστής ως “Volvo Cars Superset,” η οποία θα αποτελεί τη βάση για όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo, αρχίζοντας με το EX90.

Η τεχνολογική αυτή στοίβα θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα, τα κατασκευαστικά στοιχεία, το λογισμικό και το hardware που απαιτούνται για τα οχήματα της Volvo.

Σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει συνεχή βελτίωση, καθώς τα αυτοκίνητα θα μπορούν να αναβαθμίζονται και να γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση επιτρέπει στους μηχανικούς της εταιρείας να εστιάζουν σε μια κοινή πλατφόρμα για όλα τα μοντέλα, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και αυξάνοντας την ευελιξία.

Μέρος αυτής της προσέγγισης είναι η δημιουργία της νέας πλατφόρμας SPA3, που θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα της Volvo, όπως το επερχόμενο EX60.

Η SPA3 είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει αυξημένη επεκτασιμότητα και να υποστηρίζει μελλοντικές βελτιώσεις.

Επίσης, η σπονδυλωτή της αρχιτεκτονική θα επιτρέπει τη χρήση κοινών εξαρτημάτων σε όλα τα μοντέλα, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Η νέα στρατηγική της Volvo Cars αναμένεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, προσφέροντας αυτοκίνητα που δεν θα μένουν ποτέ πίσω τεχνολογικά, αλλά θα εξελίσσονται συνεχώς, ανταποκρινόμενα στις νέες ανάγκες των πελατών και της αγοράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό