24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Volvo επιβεβαιώνει επιτέλους το ES90!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo είχε ονομάσει την χθεσινή ημέρα “90/90 Day” καθώς θα εστίαζε στα δύο μεγάλα 90άρια της: το ριζικά ανανεωμένο και αναβαθμισμένο XC90 και το ολοκαίνουριο και αμιγώς ηλεκτρικό EX90. Ίσως όμως το “90/90/90 Day” να ταίριαζε καλύτερα αφού ανάμεσα στα δύο θηριώδη SUV, η σουηδική εταιρία κατάφερε να προσθέσει και κάτι ακόμα επιβεβαιώνοντας επιτέλους την προσθήκη ενός ακόμα “90” στην γκάμα της. Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτρικό ES90 που έρχεται ως η εκδοχή μηδενικών εκπομπών ρύπων του εντυπωσιακού S90 παρά το γεγονός ότι κατά γενική ομολογία η κατηγορία των μεγάλων sedan πολυτελείας ακολουθεί φθίνουσα πορεία στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως και άλλες αγορές, πολύ μεγαλύτερες μάλιστα, όπου τα sedan έχουν απήχηση.

Δυστυχώς, η Volvo δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο της, αναφέροντας απλά ότι θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Μάρτιο του 2025 και δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σύντομο .  Αυτό δεν προσφέρεται για αναλύσεις καθώς το μόνο που κάνει είναι να μας χαρίζει μία σκοτεινή ματιά στην σιλουέτα του μοντέλου (από την οποία ωστόσο διακρίνουμε την προσθήκη ενός αισθητήρα LiDAR στην οροφή, οπότε υποθέτουμε ότι η σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης θα είναι πληρέστατη και υπερσύγχρονη) αλλά βάσει προηγούμενων δημοσιευμάτων, το Volvo ES90 θα είναι ένα sedan μήκους 4.99 μέτρων το οποίο θα βασίζεται στην SPA2 αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί και το EX90. Η σχέση ανάμεσα στα δύο μοντέλα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα μηχανικά καθώς οι φήμες λένε ότι θα μοιράζονται την ίδια μπαταρία των 111 kWh και πιθανώς, τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες που σημαίνει δύο εκδόσεις, αμφότερες τετρακίνητες αλλά με την μία να προσφέρει 408 ίππους και την άλλη περί τους 517!
Το μοναδικό μειονέκτημα του επερχόμενου Volvo ES90 σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι ότι εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, θα κατασκευάζεται στην Κίνα και αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται με υψηλούς δασμούς όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Β. Αμερική καθώς τόσο οι Η.Π.Α. όσο και ο Καναδάς έχουν ανακοινώσει εξοντωτικούς εισαγωγικούς δασμούς που σίγουρα θα επηρεάσουν την εμπορική πορεία του μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό