24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Volvo δεν θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα το 2030!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo θα συνεχίσει την πώληση συμβατικών αυτοκινήτων και μετά το 2030, εγκαταλείποντας τον αρχικό της στόχο για μια γκάμα αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων έως τότε.

Η απόφαση προέκυψε λόγω της μειωμένης ζήτησης για BEVs (Battery Electric Vehicles) στην Ευρώπη, μετά τον περιορισμό ή την κατάργηση των επιδοτήσεων σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Έτσι η σουηδική εταιρεία θα συνεχίζει να πουλά plug-in υβριδικά μοντέλα, καθώς και με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Η νέα στρατηγική της εταιρείας στοχεύει να καταστήσει το 90% των πωλήσεών της μέχρι το 2030 να αποτελείται από plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το υπόλοιπο 10% θα αντιστοιχεί σε αυτά με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, υπογράμμισε ότι, παρά την αφοσίωση της εταιρείας στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης, η μετάβαση δεν είναι απλή και ομοιόμορφη, καθώς οι αγορές και οι καταναλωτές υιοθετούν την τεχνολογία με διαφορετικούς ρυθμούς.

Η περιορισμένη ζήτηση ηλεκτρικών στην Ευρώπη έχει οδηγήσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes και η Volkswagen, να αναθεωρήσουν τους στόχους τους για την ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen, μάλιστα, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων στη Γερμανία για να μειώσει το κόστος και να περιορίσει τις ζημιές της.

Η Volvo, που ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, επηρεάζεται επίσης από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, εξαιτίας των δασμών στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα πλήττονται από τους δασμούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ.

Τον Ιούλιο, η Volvo αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2023 προς τα κάτω λόγω των δασμών στην Ευρώπη, ενώ ανέβαλε τις αποστολές του EX30 SUV στις ΗΠΑ λόγω δασμών που υπερβαίνουν το 100%. Παρόλα αυτά, η Volvo στηρίζει τις ελπίδες της στο ηλεκτρικό EX90.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό