19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Volvo γίνεται ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Accelerating to Zero

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo ανακοινώνει ότι έχει προσχωρήσει στη Συμμαχία Accelerating to Zero, που παρουσιάστηκε στις 17 Νοεμβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Κατά τη διάρκεια της συνόδου COP27, η Volvo κάλεσε τις χώρες να επιταχύνουν τη δράση τους για το κλίμα και να ανταποκριθούν στην απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Η Συμμαχία Accelerating to Zero απαρτίζεται από μία ευρεία ομάδα συμμετεχόντων, που δεσμεύονται να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τον ρυθμό μετάβασης προς τις μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών. Βασίζεται στη Διακήρυξη της Γλασκώβης για Μηδενικές Εκπομπές στα Αυτοκίνητα και τα Van, κατά την περυσινή Σύνοδο COP26. Τα μέρη που υπέγραψαν δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να μηδενίσουν, έως το 2040, τις εκπομπές άνθρακα σε όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα van που πωλούνται στον πλανήτη. Για τις μεγάλες αγορές (Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ), ως χρονικό όριο για την επίτευξη του στόχου τέθηκε το 2035.

Ο σχηματισμός της Συμμαχίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μία διεθνή πλατφόρμα που θα ηγηθεί στην προώθηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών (ZEV) σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω στενής συνεργασίας, στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όπως ο εξηλεκτρισμός των εταιρικών στολών και η ανάπτυξη αποτελεσματικών υποδομών φόρτισης, προκειμένου να δοθεί ώθηση στα αυτοκίνητα και τα van με μηδενικές εκπομπές. Έχοντας ως στόχο να διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, η Volvo  σκοπεύει να επηρεάσει την ταχύτητα μετάβασης του κλάδου του αυτοκινήτου προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση. Η ανακοίνωση έρχεται μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση από τη Volvo Cars του νέου αμιγώς ηλεκτρικού, κορυφαίου μοντέλου της, του Volvo EX90. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε έτος.

Επιπλέον, η Volvo Cars συντάσσεται με πάνω από 200 επιχειρήσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την υπογραφή μίας έκκλησης προς τις εθνικές κυβερνήσεις, οργανωμένης από τον συνασπισμό We Mean Business, προκειμένου να διευρύνουν τους κλιματικούς τους στόχους και να τους εκπληρώσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό