20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Volvo αποχωρεί από την ACEA λόγω κλιματικών στόχων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo ανακοίνωσε πως εως το τέλος του έτους θα αποχωρήσει από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), επικαλούμενη διαφορές μεταξύ της στρατηγικής της για μηδενικές εκπομπές ρύπων και της ACEA.
Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί πως θα προσφέρει μονάχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως:
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η στρατηγική βιωσιμότητας και οι φιλοδοξίες της Volvo δεν ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη θέση και τον τρόπο εργασίας της ACEA σε αυτό το στάδιο.
Επομένως πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο προς το παρόν. Αυτό που κάνουμε ως τομέας, θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποφασίσουμε εάν ο κόσμος έχει μια ευκαιρία μάχης για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.
Αυτή είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που αποχωρεί από το ευρωπαϊκό λόμπι της ACEA μέσα σε λίγες εβδομάδες, μιας και τον Ιούνιο η Stellantis ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ACEA μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ως μέρος μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση θεμάτων και προκλήσεων της μελλοντικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης από την παραδοσιακή δραστηριότητα των λόμπι.

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), είναι το κυριότερο λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε το 1991 και σήμερα μέλη της είναι οι: BMW, DAF, Daimler Truck, Ford Ευρώπης, Ferrari, Honda, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz Group, Renault, Stellantis, Toyota Ευρώπης και Volkswagen Group.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό