26.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η Volkswagen παρουσίασε το πιο δυνατό Golf R

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο Golf R, συνδυάζοντας το ανανεωμένο στυλ με την ενισχυμένη τεχνολογία και την εντυπωσιακή ισχύ των 333 ίππων.

Παρόμοια με το Golf GTI, το κορυφαίο Golf R διαθέτει νέα σχεδίαση εμπρός με ελαφρά διαφορετικά φώτα και φωτιζόμενο λογότυπο Volkswagen.

Το facelift περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ματ χρωμιωμένους καθρέπτες, σπορ πλευρικές ποδιές και ζάντες 18 ή 19 ιντσών.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης νέα πίσω φώτα, γυαλιστερό μαύρο διαχύτη και δύο διπλές εξατμίσεις.

Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι ο ήχος της εξάτμισης έχει βελτιωθεί περαιτέρω για έναν πιο αγωνιστικό τόνο.

Για μια πιο σπορ εμφάνιση, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τις νέες σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών της Warmenau, η καθεμία από τις οποίες ζυγίζει μόνο 8 κιλά, μειώνοντας τη μη αναρτώμενη μάζα κατά περίπου 20% και ενισχύοντας την ψύξη των φρένων.

Επιπλέον, το Golf R μπορεί να εξοπλιστεί με εξάτμιση τιτανίου Akrapovič, βελτιωμένους προβολείς IQ.LIGHT LED matrix και νέα πίσω φώτα 3D LED με δυναμικά φλας.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν το Golf R Black Edition, το οποίο διαθέτει φιμέ φώτα, σκούρα λογότυπα και διάφορα μαύρα εξαρτήματα, όπως ζάντες, δαγκάνες φρένων και απολήξεις εξάτμισης, μαζί με το πακέτο Performance.

Οι εσωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα infotainment 12,9 ιντσών με ανανεωμένο μενού και βελτιωμένα γραφικά, καθώς και έναν αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών με μετρητή G και χρονομετρητή γύρων GPS για τα μοντέλα του πακέτου Performance.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένα χειριστήρια κλιματισμού, ένα σπορ τιμόνι με βελτιστοποιημένους διακόπτες, έναν νέο φωνητικό βοηθό IDA και πρόσβαση στο ChatGPT.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης σπορ καθίσματα, επενδύσεις από carbon, μπλε πινελιές, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος 30 χρωμάτων.

Κάτω από το καπό, ο αναβαθμισμένος κινητήρας 2,0 λίτρων TSI αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής, μια αύξηση 13 ίππων, που αντιστοιχεί στις επιδόσεις του Golf R 333 Limited Edition.

Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση 4MOTION με τεχνολογία κατανομής ροπής, επιτρέποντας στο Golf R να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 270 km/h με το πακέτο Performance.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Το Mk8.5 Golf R ενδέχεται να είναι το τελευταίο μοντέλο R με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η ένατη γενιά Golf, που αναμένεται σε τέσσερα χρόνια, θα είναι πλήρως ηλεκτρική.

Το τμήμα R στοχεύει να είναι πλήρως ηλεκτρικό μέχρι το 2030 και η Volkswagen σχεδιάζει να είναι πλήρως ηλεκτρικό μέχρι το 2035, ευθυγραμμιζόμενη με την προθεσμία της ΕΕ για την πώληση νέων οχημάτων εσωτερικής καύσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό