16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Volkswagen επενδύει επιπλέον €500 εκατ. στο Northvolt για παραγωγή 60 GWh μπαταριών

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το 2019 η Volkswagen έχει συμφωνήσει με την Northvolt να κατασκευάσουν από κοινού, με ποσοστό 50/50, ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στο Salzgitter της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία, εκεί που η Volkswagen διαθέτει ένα κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών.
Αρχικά, η VW επένδυσε 900 εκατ. ευρώ στην Northvolt, έχοντας πάρει το 20% των μετοχών της, αλλά και μια θέση στο εποπτικό της συμβούλιο. Ωστόσο, πρόσφατα η Volkswagen ανακοίνωσε ότι επενδύει άλλο μισό δισ. ευρώ στον συνεργάτη της. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος μιας ιδιωτικής τοποθέτησης 2 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική εταιρεία παράλληλα με την είδηση σχετικά με την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας χρηματοδότησης, η Northvolt αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ και παραμένει σε πορεία επέκτασης που θα την οδηγήσει έως και πάνω από 150 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας μπαταριών στην Ευρώπη έως το 2030. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι το δεύτερο της Northvolt στη Σουηδίας και θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη.
Στα συγκεκριμένα σχέδια περιλαμβάνεται η επέκταση του Northvolt Ett Gigafactory στο Skelleftea στη βόρεια Σουηδία, από 40 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας σε 60 GWh, ως απάντηση στην υψηλότερη ζήτηση των πελατών. Σήμερα, η παραγωγική ικανότητα ανέρχεται στα 14 GWh και η παραγωγή θα ξεκινήσει αργότερα φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό