25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Volkswagen επαναφέρει τα φυσικά χειριστήρια!

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς η βιομηχανία του αυτοκινήτου βιώνει μία από τις βαθύτερες μεταμορφώσεις της είναι σημαντικό η όποια πρόοδος να γίνεται για την βελτίωση της εργονομίας, της αποδοτικότητας, της ποιότητας ή οποιουδήποτε άλλου τομέα πάντοτε με γνώμονα τον άνθρωπο. Οι κατασκευαστές πρέπει να είναι ευέλικτοι και να αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού γιατί καλές οι προθέσεις τους, αλλά κάποια πράγματα είναι αντίθετα στην κοινή λογική. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το οποίο έχουμε γράψει πολλάκις, είναι η αντικατάσταση των φυσικών χειριστηρίων με αφής – είτε μεμονωμένα, είτε μέσα σε κάποιο υπομενού στο σύστημα infotainment.

Τώρα φαίνεται πως η Volkswagen έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα και κάνει ένα βήμα πίσω τουλάχιστον όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Με δημοσίευση του στο LinkedIn ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας, Thomas Schaefer, δήλωσε ότι “δημιουργούν μία νέα απλότητα στην λειτουργία του αυτοκινήτου” και ανέφερε ως παράδειγμα την επαναφορά των φυσικών χειριστηρίων στο τιμόνι αφού “αυτό ζητούν οι πελάτες από την VW”. Το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από την σημαντική αυτή αλλαγή θα είναι το facelift του Golf αν και στην προκειμένη περίπτωση, τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι ένα μονάχα πρόβλημα στην εργονομία της 8ης γενιάς του μεσαίου hatchback. Παραδείγματος χάριν, μέσω χειριστηρίων αφής και για την ακρίβεια μίας μπάρας η οποία σημειωτέο πως δεν φωτίζεται, προσαρμόζεται η θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού αλλά μην περιμένεις να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή σύντομα.

Κατά τα άλλα, ο Schaeffer ανέφερε πως η Volkswagen σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, σε κάθε σημαντική κατηγορία, μέχρι το 2026 ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον εκδημοκρατισμό της ψηφιοποίησης με τους πελάτες στη Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία (προσεχώς και σε επιπλέον χώρες) να έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το αυτοκίνητο τους ολοκληρωτικά διαδικτυακά. Ταυτόχρονα όμως, το μεγάλο αφεντικό της VW τονίζει πως οι αντιπρόσωποι της είναι και θα παραμείνουν τα θεμέλια και το πρόσωπο της μάρκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό