35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Volkswagen δεσμεύεται για το ηλεκτρικό των €20.000!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες από την κυκλοφορία της ανεπίσημης πληροφορίας ότι οι συνομιλίες μεταξύ Renault και Volkswagen για την κοινή εξέλιξη ενός μικρού, προσιτού ηλεκτρικού κατέρρευσαν και ήδη έχουμε την απάντηση της γερμανικής μάρκας. Λέμε για την Volkswagen γιατί γνωρίζουμε ήδη πως η Renault θα περάσει στην παραγωγή το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Twingo – το έχει παρουσιάσει έστω και σε μορφή concept, το έχει ανακοινώσει και απλά το περιμένουμε. Η Volkswagen όμως δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη στις προθέσεις της. Τώρα όμως, ξεκαθαρίζει ότι το ηλεκτρικό των €20.000 θα γίνει πραγματικότητα και όχι μόνο αυτό, αλλά θα θέσει τα στάνταρ όσον αφορά στην τεχνολογία, το design και την ποιότητα. Με λίγα λόγια η τιμή θα είναι χαμηλή αλλά το αυτοκίνητο δεν θα είναι “φθηνό”.
“Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Για να εκδημοκρατιστεί η ηλεκτρική κινητικότητα χρειάζονται ελκυστικά αυτοκίνητα, ειδικά στην entry-level κατηγορία.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της Volkswagen, Thomas Schaefer για να έρθει ο επικεφαλής του ομίλου, Oliver Blume να τονίσει ότι το επερχόμενο μοντέλο για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο πέρα από το ότι θα λανσαριστεί στην αγορά σίγουρα μετά τα μέσα της δεκαετίας, είναι μία ξεκάθαρη δέσμευση της μάρκας όχι μόνο στην ηλεκτρική κινητικότητα αλλά στην Ευρώπη. Την Ευρώπη ως αγορά και την Ευρώπη ως βιομηχανία. Γι’ αυτό τα 4 ηλεκτρικά μοντέλα κάτω από τα €25.000 που σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το τέλος του 2025 (δύο hatchbacks, ένα από την VW και ένα από την Cupra καθώς και δύο crossovers, ένα από την Skoda και ένα από την VW) θα κατασκευάζονται στην Ισπανία.

Το entry-level ηλεκτρικό της Volkswagen, το οποίο εικάζουμε πως θα ονομαστεί ID.1, θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των €20.000 και αν αληθεύουν οι πληροφορίες γερμανικών μέσων θα κατασκευάζεται στην Τσεχία ή τουλάχιστον η Τσεχία είναι μία από τις πιθανές τοποθεσίες για την παραγωγή του. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μία ισχυρή βιομηχανία αυτοκινήτου και η ευρωπαϊκή βιομηχανία αυτοκινήτου έχει ανάγκη τα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα που θα ασκήσουν πίεση στον κινέζικο ανταγωνισμό και θα προσφέρουν μία βιώσιμη εναλλακτική μηδενικών εκπομπών ρύπων στον μέσο αγοραστή. Θα είναι το νέο βασικό ηλεκτρικό της VW η απάντηση στις προσευχές των αγοραστών; Προς το παρόν δεν ξέρουμε. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτό. Δεδομένου ότι κάποιες εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν προσιτές ηλεκτρικές προτάσεις, η VW ελπίζει ότι δεν έχασε το τελευταίο τρένο. Το μέλλον θα μας δείξει αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε κανέναν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό