16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Volkswagen ήθελε τον 2.5 TFSI κινητήρα στο νέο Golf R αλλά η Audi είπε όχι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήδη γνωρίζουμε πως το νέο Golf R που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, θα φορά τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 333 ίππων αλλά η Volkswagen ήθελε να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο τον 2.5 TFSI πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi που συναντάμε στα RS3, TT RS και Q3 RS, αλλά η Audi αρνήθηκε να της τον δώσει.

Η Audi έχει δώσει τον συγκεκριμένο κινητήρα στην KTM και στην Donkervoort και αναρωτιέσαι γιατί δεν τον δίνει στην Volkswagen; Η απάντηση είναι απλή, αφού η Audi θεωρεί πως το Golf R αν φορούσε τον 2.5 TFSI κινητήρα θα έκοβε πωλήσεις από το RS3 Sportback, αφού θα ήταν φθηνότερο από αυτό. Τα μοντέλα της KTM και της Donkervoort δεν ανταγωνίζονται άμεσα τα μοντέλα της Audi, γι’αυτό και η γερμανική εταιρία παρέχει στις εταιρίες αυτές τον 2.5 TFSI κινητήρα.

Ένας ακόμη λόγος είναι πως η παραγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα γίνεται στο εργοστάσιο της Audi στο Γκιόρ της Ουγγαρίας και λόγω της πολύπλοκης κατασκευής του δεν μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή του χωρίς την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής παραγωγής.
Διάβασε επίσης
H VW λέει ότι το νέο Golf R είναι μια πραγματική μηχανή οδήγησης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό