18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η VinFast εγκατέλειψε το κέντρο δοκιμών στην Αυστραλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν ένα χρόνο, η βιετναμέζικη VinFast αγόρασε το κέντρο δοκιμών της Holden, γνωστό ως Lang Lang Proving Ground, στην Αυστραλία, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για την εξέλιξη των νέων αυτοκινήτων της.
Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο, η VinFast έκλεισε τα γραφεία σχεδιασμού και μηχανολογίας της στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αναφέροντας ως αιτία την πανδημία της Co-19 και το περιορισμό στις αεροπορικές μετακινήσεις μεταξύ χωρών. Αντ ‘αυτού, αποφασίστηκε ότι όλη η ανάπτυξη των οχημάτων της VinFast θα πραγματοποιείται στο Βιετνάμ.

Το κέντρο δοκιμών βρίσκεται στην πόλη Victoria της Αυστραλίας, έχει έκταση 8,72 τ.χλμ., και είναι ένα από τα παλιότερα κέντρα δοκιμών αυτοκινήτων στον κόσμο, καθώς άνοιξε το 1957. Το 2018 έγιναν εργασίες εκσυγχρονισμού του, με το κέντρο δοκιμών να διαθέτει πάνω από 44 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένους και μη δρόμους, που προσομοιώνουν όλους τους τύπους επιφανειών. Ακόμα, υπάρχει μια στρογγυλή πίστα με ολισθηρό οδόστρωμα, διαμέτρου 100 μέτρων, καθώς και μια οβάλ πίστα υψηλής ταχύτητας, 4,7 χιλιομέτρων.

Εκτός από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις δοκιμών, το Lang Lang διαθέτει ένα νέο εργαστήριο για δοκιμές εκπομπών ρύπων, που λέγεται ότι πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα ενός παγκόσμιου κέντρου δοκιμών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό