21.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η UEFA εξετάζει την εισαγωγή «φόρου πολυτελείας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει… άγρυπνο τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθώς η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου χάνει εκατομμύρια δολάρια μετά τη διακοπή της αγωνιστικής περιόδου.

Τα εθνικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και οι διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA έχουν ανασταλεί από τον Μάρτιο και κάποια απ΄ αυτά (Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Σκωτία) διέκοψαν οριστικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια κι εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που θα χάσουμε», δήλωσε ο Τσεφερίν στον Guardian.

«Είναι, τότε, δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους», πρόσθεσε.

Ο Τσέφεριν είπε ακόμη πως δεν περιμένει να αλλάξει το ποδόσφαιρο όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί, συμπληρώνοντας ότι οι κανονισμοί του Financial Fair Play (FFP) θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας», υπογράμμισε.

«Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε, επίσης, κάποιο είδος “φόρου πολυτελείας”, εάν είναι δυνατόν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό