16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η UBS προσφέρει ένα δισ. δολλάρια για την Credit Suisse

Ειδήσεις Ελλάδα

Η UBS Group AG προσφέρθηκε να αγοράσει την Credit Suisse για έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τους νόμους της χώρας για να παρακάμψει την ψήφο των μετόχων για τη συναλλαγή, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times.

Η προτεινόμενη συμφωνία για όλες τις μετοχές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας πρόκειται να υπογραφεί το απόγευμα της Κυριακής, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η τιμή της συμφωνίας είναι κατά πολύ μικρότερη από την τιμή κλεισίματος της Credit Suisse την Παρασκευή.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, η προσφορά έγινε το πρωί της Κυριακής με τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων (0,27 $) ανά μετοχή που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Πρόκειται για τιμή σημαντικά χαμηλότερο από το κλείσιμο της μετοχής της Παρασκευής, στα 1,86 ελβετικά φράγκα.

Η UBS επέμεινε επίσης σε μια «ουσιώδη δυσμενή αλλαγή» που ακυρώνει τη συμφωνία σε περίπτωση που τα περιθώρια πιστωτικής αθέτησης αυξηθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Παρακάμπτοντας τους μετόχους;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κανονικά η UBS θα έπρεπε να δώσει στους μετόχους έξι εβδομάδες για να συμβουλευτούν σχετικά με την εξαγορά, ωστόσο πλέον ζητεί να γίνουν προσαρμογές στους κανόνες κεφαλαίου και στα ταμεία του για την κάλυψη πιθανών νομικών εξόδων.

Οι πιθανές εξαιρέσεις από τους συνήθεις κανόνες αντικατοπτρίζουν την ανησυχία της ρυθμιστικής αρχής ότι μια συμφωνία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ευρύτερης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Εμπόδιο στις συνομιλίες υπήρξε και η επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse . Η επενδυτική τράπεζα ήταν η πηγή πολλών από τα σκάνδαλα της Credit Suisse τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο των υφιστάμενων σχεδίων αναδιάρθρωσης, η Credit Suisse θέλει να δημιουργήσει την επενδυτική της τράπεζα με μια ανανεωμένη επωνυμία, την CS First Boston, επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στην εγχώρια τράπεζά της και στους βραχίονες διαχείρισης περιουσίας της.

Η UBS θέλει να επανεκτιμήσει την υπόθεση για το spinoff, θέτοντας σε αμφιβολία τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Credit Suisse.

Η Τράπεζα της Αγγλίας

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, την UBS, ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό