18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Toyota Corolla αναβαθμίζεται και αισθητικά και τεχνολογικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota εν όψει της νέας χρονιάς ανανεώνει το διαχρονικό best seller της Corolla. Η ανανέωση αυτή αφορά και τις τρεις εκδόσεις αμαξωμάτων -Hatchback, Sedan και Touring Sport (στέισον)- και περιλαμβάνει τόσο τεχνολογική όσο και αισθητική αναβάθμιση.
Έτσι λοιπόν η Corolla αποκτά το τελευταίο σύστημα πολυμέσων της Toyota με σημαντικά βελτιωμένη συνδεσιμότητα, λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης. Αυτό θα είναι στάνταρ με τις εκδόσεις Style, Black Edition & GR SPORT του hatchback και τη Lounge των Sedan και Touring Sport.
Το νέο σύστημα έχει ισχυρότερο επεξεργαστή (CPU) με ταχύτητα 2,4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα, προσφέροντας πολύ πιο γρήγορη απόκριση στις εντολές του χρήστη. Λειτουργώντας μέσω μιας HD κεντρικής οθόνης αφής 8,0 ιντσών, παρέχει άμεση πρόσβαση σε μία σειρά έξυπνων συνδεδεμένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων πλοήγηση βασισμένη σε cloud και συνεχή ενημέρωση κυκλοφορίας.

Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες μεταφέρονται μέσω της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων (DCM) της Corolla, ώστε να μη χρειάζεται σύζευξη/σύνδεση τηλεφώνου (pairing) και να μην επισύρονται πρόσθετα κόστη δεδομένων.
Ο οδηγός μπορεί επίσης, μέσω του συστήματος φωνητικών εντολών, να κάνει χρήση ενός νέου ενσωματωμένου ψηφιακού βοηθού που αναγνωρίζει προφορικές εντολές στην καθομιλουμένη για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων, ή λειτουργίες του οχήματος όπως άνοιγμα ή κλείσιμο παραθύρων.
Οι ενημερώσεις λογισμικού εκτελούνται πλέον απρόσκοπτα, over-the-air (ΟΤΑ) ενώ εύκολη ενσωμάτωση τηλεφώνου παρέχει το Apple CarPlay, με ασύρματη σύνδεση, και το Android Auto, ενσύρματα.
Ένα πακέτο Toyota Smart Connect με τετραετή διάρκεια χρήσης λειτουργιών όπως πλοήγηση μέσω cloud, πληροφορίες για τοπικούς χώρους στάθμευσης και οδικά συμβάντα, over-the-air ενημερώσεις και ψηφιακό βοηθό, περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του οχήματος.

Η κορυφαία σχέση τιμής- απόδοσης στη best seller έκδοση Hybrid Active Plus
Η έκδοση Active Plus, τοποθετημένη στην καρδιά της γκάμας της Corolla με την μοναδική 4η γενιά Toyota Hybrid Electric τεχνολογία, συγκεντρώνει πάνω από το 55% των πωλήσεων. Με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεχνολογίας e-CVT, ψηφιακό πίνακα οργάνων, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια μοναδική επιλογή στη κατηγορία. Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της έρχεται να προστεθεί νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.   
Η έκδοση GR SPORT ενισχύεται από πλευράς εξοπλισμού
Οι έκδοση GR SPORT προσφέρει μια εμπειρία πιο αιχμηρής οδήγησης, εμπνευσμένη από το κόσμο του Gazοo Racing. Ο ήδη πλούσιος εξοπλισμός της ενισχύεται με μια σειρά λειτουργιών όπως η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ο απαλός μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός και ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης. 

Νέα χρώματα και σχέδια ζαντών
Νέα χρώματα λανσάρονται με την ανανέωση των βασικών χρωμάτων Λευκό της Πέρλας και Ασημί μεταλλικό – που θα διατίθενται επίσης σε δίχρωμο συνδυασμό για το Hatchback αμάξωμα.
Η εξωτερική εμφάνιση του sedan αποκτά μία έξτρα νότα φινέτσας με τις νέες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών και των 10 ακτίνων που είναι στάνταρ στην έκδοση Style.
Ειδική έκδοση: TREK Special Edition
Στη γκάμα προστίθεται και η TREK Special Edition, διαθέσιμη αποκλειστικά με τη δίλιτρη υβριδική έκδοση με τον 2λιτρο κινητήρα. Διακρίνεται για την πιο δυναμική εξωτερική της εμφάνιση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+20 χιλιοστά) και την περιμετρική προστασία για πιο εύκολες αποδράσεις στην εξοχή.
Η Trek Special Edition διαθέτει μεταξύ άλλων νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, χρωμιωμένα περιγράμματα παραθύρων, δερμάτινες επενδύσεις μαύρου χρώματος για τα καθίσματα.
Οι προπωλήσεις της νέας γκάμας της Corolla έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προγραμματίζονται περί τα τέλη Ιανουαρίου 2022.
Οι τιμές ξεκινούν από τις 17.600 ευρώ για τη Hatchback, από 17.270 ευρώ για τη Sedan και η Touring Sports από 22.410 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό